Ponudili Ruskinjama doživotne hamburgere - ali pod jednim uslovom

Burger king se javno izvinio zbog ponude doživotne zalihe hamburgera za Ruskinje koje zatrudne s fudbalerima sa Svetskog prvenstva, piše CNBC.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2018.

18:01

Ponudili Ruskinjama doživotne hamburgere - ali pod jednim uslovom
Foto: Thinkstock, ilustracija

Korisnici društvenih mreža objavu Burger kinga su prozvali seksističkom i ponižavajućom, a iako ju je veliki lanac brze hrane povukao s društvenih mreža, ona je i dalje nastavila da kruži privatnim kanalima. Burger king je obećao ženama koje uspeju da "prikupe najbolje fudbalske gene" i "osiguraju uspeh ruske fudbalske reprezentacije u godinama koje dolaze" doživotnu zalihu burgera.

Danas su poslali saopštenje u kojem se posipaju pepelom i izvinjavaju svima koji su se zbog njihove objave osećali neprijatno.

"Žao nam je zbog očigledno uvredljive promotivne ponude koju je osmislio digitalni tim u Rusiji. Ovo ne predstavlja naš ceo brend i vrednosti i radimo na tome da se ovakve stvari više nikada ne ponove", piše u saopštenju Burger kinga.

Reklame u Rusiji često igraju na seksizam, posebno za vreme događaja poput Svetskog prvenstva, protiv čega često protestuju ženske grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: