Belouška izašla iz haube i prestravila porodicu u automobilu

Zmija belouška iznenada je izmilela iz haube automobila u kojem je, tokom vožnje, prestravila jednu porodicu iz Vladičinog Hana koja je putovala prema Vranju.

Život

Izvor: Beta

Utorak, 19.06.2018.

18:17

Belouška izašla iz haube i prestravila porodicu u automobilu
Thinkstock / Ilustracija

Zmija se tokom vožnje pojavila na šoferšajbni, ispred vozača koji je odmah zaustavio auto i pozvao policiju, odakle je i dobio broj Udruženja "Poskok" koje se u vranjskom kraju bavi uklanjanjem zmija, rekao je načelnik vranjske Komunalne policije Ivica Tašković za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, u vranjskom kraju, u odnosu na prethodnu godinu, ima ukupno pet do šest puta manje prijava pojave zmija u naseljima nego u isto doba 2017. godine.

"U poređenju sa prošlom godinom mnogo je bolja situacija. Ove godine smo od početka aprila imali šest slučajeva građana koji su zvali zato što su videli zmiju u blizini kuća ili u automobilima, dok je prošle godine samo u maju bilo tridesetak takvih slučajeva", rekao je Tašković.

Vranje je jedini grad u Srbiji u kome se Komunalna policija bavi i hvatanjem zmija, na poziv građana, zahvaljujući sporazumu koji grad ima sa udruženjem "Poskok", rekao je on.

Iako je prijava bilo manje, Komunalna policija u Vranju je ove godine imala, uz pomoć Udruženja "Poskok", nekoliko akcija hvatanja i uklanjanja "kapitalnih primeraka" smukova, od kojih je jedan koji je sredinom maja izvađen iz automobila, bio dugačak 2.3 metra, a primetio ga je prodavac na benzinskoj pumpi kada je sipao gorivo.

Smuk dužine od skoro dva metra uklonjen je u maju na poziv stanovnika stambene zgrade kod autobuske stanice u Vranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: