- Vesti -

Za nekoliko sekundi uništili 320 miliona godina staru znamenitost

Znameniti kamen iz nacionalnog parka Jork Murs, koji je nastao nakon poslednjeg ledenog doba, potpuno su uništili mladi posetioci.

Izvor: B92
Podeli

Ogromno kamenje, poznato pod nazivom Brimam rok (Brimham Rock), nalazi se u Nacionalnom parku Nort Jork Murs i privlači na hiljade posetilaca svake godine.

Međutim, jedan od kamenova, koji se nalazi na samoj površini, u potpunosti je obrušen, piše britanski Metro.

Policija iz severnog Jorkiša je potvrdila da su petorica mladih ljudi gurala kamen sa vrha grebena.

Kamen je pao sa litice, čime je oštećen vrh grebena. Prouzrokovana šteta je nenadoknadiva i potencijalno opasna.

"Incident nije samo izazvao znatne štete i na steni, već su oni koji su bili odgovorni doveli u opasnost druge posetioce Brimam roka", kazali su iz policije i naglasili da vredno rade na tome da otkriju identitet vandala.

Vesti

Pričaj rukama, da te cela Italija razume

Osim po Ferariju, Pirlu, špagetama i Armaniju, Italijani su i kao "brbljiv" narod sa melodičnim jezikom i akcentom koji oteže, postali prepoznatljivi po svojoj gestikulaciji. Sada su već "kraljevi" ove "discipline", jer oni već tako dovoljno sočan način komunikacije moraju da "začine" i sa prepoznatljivom gestikulacijom.

Vesti četvrtak 21.06. 11:48 Komentara: 2

Ove poznate ličnosti ne koriste svoja prava imena

Bred Pit, Džulijan Mur, Helen Miren, Džejmi Foks, ali i Ališa Kiz, Majli Sajrus i mnogi drugi možda ne bi postali svetski poznate zvezde da su zadržali svoja prava imena. Neki su imena samo skratili, drugi su promenili prezime, a pojedini promenili i jedno i drugo.

Vesti četvrtak 21.06. 11:19 Komentara: 14

Porodila se premijerka Novog Zelanda

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern se porodila. Na svet je donela zdravu devojčicu i postala je drugi premijer u istoriji koji se porodio. Takođe, ona je svetu pokazala svojim primerom da nijedna vrata nisu zatvorena za ženu ako postoiji jaka volja.

Vesti četvrtak 21.06. 10:36 Komentara: 10
strana 1 od 3868 idi na stranu