- Vesti -

Fascinantne fotografije: Šta je NASA snimila na Marsu?

NASA je primetila nešto čudno na Marsu, što izgleda poput slomljenog neidentifikovanog letećeg objekta, ali je zapravo reč o krateru koji je nastao nakon pada meteora, piše britanski Metro.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock ilustracija
Foto: Thinkstock ilustracija

Zadivljujuće fotografije koje je snimio Nasin Mars orbiter otkriva ogroman krater koji je, kako se smatra, formiran u poslednjoj deceniji.

Sama rupa je oko pet metara široka i formirana je kada je meteor udario u planetu i eksplodirao.

Trag koji možete videti na slici nije zapravo nastao tokom udara, već je rezultat lavine prašine koja je izazvala "niz nagiba".

"Kada je meteor pogodio površinu i eksplodirao, nastao je krater, ali je to takođe pokrenulo ovu lavinu. Krater je sam po sebi širok pet metara, ali je trag dugačak jedan kilometar. Dugački trag je nastao kada se lavina prašine pokrenula i napustila crne rupe", kazali su iz Nase.

Vesti

24 minuta: "Maja opet negde preletela... Pa gde sad?"

Kultna emisija "24 minuta sa Zoranom Kesićem" i ove subote se, na svoj način, bavila aktuelnim temama naše svakodnevice: preletanjem, najnižom cenom, jeftinom emisijom i postapokaliptičnim osiromašenim društvom... Ukoliko ste propustili 142. epizodu u premijernom terminu, Kesića i njegove goste, kao i svakog ponedeljka, možete pogledati na našem sajtu.

Vesti ponedeljak 18.06. 17:00 Komentara: 36
strana 1 od 3864 idi na stranu