- Vesti -

Naoružani pljačkaši ukrali 3 mil. sličica za album "Rusija 2018"

Naoružani muškarci upali su u štampariju izdavačke kuće Panini u Argentini i, pod pretnjom oružjem, ukrali nekoliko stotina hiljada samolepljivih sličica za album Svetskog prvenstva u fudbalu - Rusija 2018.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen YouTube/lollujo
Printscreen YouTube/lollujo

Petorica muškaraca upala su u štampariju u gradiću Munro, u predgrađu Buenos Ajresa, i preteći oružjem, naterali zaposlene da utovare više od 600 kutija sa sličicama u njihov kamion.

U svakoj kutiji zapakovano je 1.000 kesica, od kojih svaka kesica sadrži po pet sličica sa fotografijama igrača različitih fudbalskih reprezentacija učesnica Svetskog prvenstva u Rusiji. Tako da ukupan broj ukradenih sličica iznosi tri miliona.

Argentinska policija je potvrdila krađu u sredu.

Kesice sa sličicama u Evropi se prodaju po ceni od 50 evrocenti, što je 60 dolarskih centi po komadu (veleprodajna cena). Policija je saopštila da ukupna vrednost ukradenih sličica iznosi 360.000 dolara, prenosi Dojče vele.

Bezbednosne kamere u štampariji nisu uspele da snime lica pljačkaša, koji se nalaze u bekstvu, pa je njihova identifikacije otežana.

Ostaje nejasno šta lopovi nameravaju da urade sa ukradenim sličicama, iako se pretpostavlja da će one završiti na crnom tržištu po nižoj ceni od zvančne.

Tražnja za sličicama fudbalera raste svugde u svetu, kako se Svetsko prvenstvo sve više približava.

Vesti

Pričaj rukama, da te cela Italija razume

Osim po Ferariju, Pirlu, špagetama i Armaniju, Italijani su i kao "brbljiv" narod sa melodičnim jezikom i akcentom koji oteže, postali prepoznatljivi po svojoj gestikulaciji. Sada su već "kraljevi" ove "discipline", jer oni već tako dovoljno sočan način komunikacije moraju da "začine" i sa prepoznatljivom gestikulacijom.

Vesti četvrtak 21.06. 11:48 Komentara: 2

Ove poznate ličnosti ne koriste svoja prava imena

Bred Pit, Džulijan Mur, Helen Miren, Džejmi Foks, ali i Ališa Kiz, Majli Sajrus i mnogi drugi možda ne bi postali svetski poznate zvezde da su zadržali svoja prava imena. Neki su imena samo skratili, drugi su promenili prezime, a pojedini promenili i jedno i drugo.

Vesti četvrtak 21.06. 11:19 Komentara: 14

Porodila se premijerka Novog Zelanda

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern se porodila. Na svet je donela zdravu devojčicu i postala je drugi premijer u istoriji koji se porodio. Takođe, ona je svetu pokazala svojim primerom da nijedna vrata nisu zatvorena za ženu ako postoiji jaka volja.

Vesti četvrtak 21.06. 10:36 Komentara: 10
strana 1 od 3868 idi na stranu