"Spajdermen": Migrant spasio dete koje je visilo sa balkona VIDEO

Migrant iz Malija Mamudu Gasama postao je heroj u Francuskoj nakon što se popeo na četvrti sprat zgrade kako bi spasao dete koje je visilo s balkona u Parizu.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2018.

09:15

Foto: Youtube Screenshot/GHANDER BORGES

Gasami (22) je bilo potrebno manje od minuta da se preko balkona popne na četvrti sprat zgrade i spase četvorogodišnje dete, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Snimak njegovog herojskog čina postao je toliko popularan na društvenim mrežama da je predsednik Francuske Emanuel Makron pozvao Gasamija u Jelisejsku palatu kako bi mu lično zahvalio.

Gradonačelnica Pariza Ana Hidalgo pozvala je 22-migranta kako bi mu se zahvalila na herojskom činu. Ona ga je na Tviteru nazvala "spajdermenom".

Drama se dogodila u subotu uveče u pariskom 18 arondismanu. Gasama je rekao novinarima da je prolazio ulicom kada je video grupu ljudi okupljenu ispred jedne zgrade, a kada je podigao pogled video je dete koji visi s balkona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: