"Nadrealno saslušanje": 30-godišnji sin mora da se iseli iz kuće

Mark i Kristina Rotondo bezuspešno su pokušavali da nateraju svog 30-godišnjeg sina da se iseli iz njihove kuće, sve dok slučaj nije dospeo do Vrhovnog suda SAD.

Život

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

11:15

Foto: YouTube Screenshot

Sudija Donald Grinvud stao je na stranu roditelja, i prošlog utorka saopštio Majklu Rotondou da mora da napusti dom svojih roditelja.

Priča je postala viralna nakon što ju je objavio portal Syracuse.com. U članku je priložena serija pisama koje su Rotondovi poslali svom sinu od 14. februara ove godine, dajući mu 14 dana da se iseli iz kuće.

Oni su u pismima naveli da će mu pružiti 1.100 dolara novčane pomoći da pronađe smeštaj, dali mu brojne roditeljske savete ("Postoje poslovi čak i za one sa nikakvim radnim iskustvom, poput tebe. Nađi jedan.") i predložili mu da proda svoje stvari kako bi sakupio više novca za početak samostalnog života.

S obzirom na to da ih je Majkl ignorisao, supružnici su odlučili da se požale sudu.

Na saslušanju, koje je portal nazvao "nadrealnim", Majkl se 30 minuta raspravljao da sudijom, insistirajući na tome da prema zakonu njegovi roditelji moraju da mu daju upozorenje najmanje šest meseci pre nego što mu narede da se iseli.

Sudija je rekao da to nije istina, i rekao radnicima socijalne službe za zaštitu odraslih lica da istraže slučaj.

Majkl, koji se vratio kući pre osam godina, nakon što je izgubio posao, rekao je novinarima da planira da podnese žalbu.

On je dodao da ne razgovara sa svojim roditeljima, ali da još nije spreman da se iseli i da je "suviše zauzet da bi našao posao".

Njegovi roditelji navode da on ni na koji način ne doprinosi kućnom budžetu, niti da obavlja kućne poslove.

Majkl je takođe napustio fakultet "jer je bio suviše težak", piše Dejli mejl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: