Tinejdžer izazvao požar vatrometom, mora da plati 37 miliona $

Jedan petnaestogodišnjak, iz američke države Vašington, prošle godine je ispalio vatromet u presušeni kanjon reka u Oregonu i time izazvao vatrenu stihiju koja je trajala dva meseca, tokom kojih se raširila na površinu od skoro 20.000 hektara.

Život

Izvor: The Indipendent, Nedeljnik

Utorak, 22.05.2018.

15:02

Tinejdžer izazvao požar vatrometom, mora da plati 37 miliona $
Gettyimages / Ilustracija

Požar je prouzrokovao brojne evakuacije, duže zatvaranje velikog međudržavnog auto-puta i potpuno uništenje kanjona reke Kolumbija, inače velike turističke atrakcije.

Dečak se u februaru izjasnio krivim za bahato paljenje privatnog i javnog vlasništva, prošle nedelje je sudija Džon Olson odredio odštetu koja bi trebalo da pokrije troškove vatrogasne službe, popravke spaljenog, restauracije kuća i obnavljanja kanjona.

Ukupan iznos odštete procenjen je na 37 miliona dolara i 1.920 sati društveno korisnog rada.

Sudija je omogućio tinejdžeru da uspostavi platni program, koji bi mogao da bude zaustavljen bez isplaćivanja čitavog iznosa posle 10 godina, pod uslovom da ispuni pet godina uslovne slobode bez ijednog počinjenog zločina.

Isplaćivanje duga je odgovornost dečaka, a ne njegovih roditelja, inače imigranata iz Ukrajine, piše Independent.

Država Oregon je ovlašćena da uzima novac sa njegovih bankovnih računa ili plata. Kada bi osvojio lutriju, država bi uzela njegov dobitak.

Bes prema dečaku i njegovom postupku je bio toliko jak da zvaničnici nisu saopštili njegovo zbog njegove bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: