"Imala je više psihičkih poremećaja, to joj je uništilo brak"

Poslednjih nekoliko dana sve oči sveta uprte su u britanski dvor i fotografije sa venčanja princa Harija i Megan Markl. Kada se priča i piše o kraljevskoj porodici, nemoguće je da se ne spomene princeza Dajana i njen brak s princom Čarlsom.

Život

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 21.05.2018.

19:04

Foto: Getty

Fanovi kraljevske porodice Hariju i Megan žele duži brak nego što su imali njegovi roditelji, a život Dajane i Čarlsa i dalje je vruća tema o kojoj mnogi žele da znaju što više.

U dokumentarcu "Diana - Story Of A Princess" navodi se da su za vreme braka princa Čarlsa i princeze Dajane njegovi prijatelji pričali da princeza ima psihičke probleme zbog trauma koje vuče iz detinjstva. Naime, kada je imala sedam godina, njeni roditelji su se razveli, a starateljstvo je dobio njen otac.

Peni Džunior, koja je napisala biografiju pokojne princeze, takođe je u spomenutom dokumentarcu iznela tvrdnju da je Dajana u vezu s princom ušla s mentalnim problemima koji su kasnije kulminirali depresijom i bulimijom.

Razvod njenih roditelja navodno je bio jednako dramatičan kao i njen razvod, a njeni roditelji nakon razvoda skoro da nisu ni razgovarali. Njen otac ponovo se oženio nakon nekoliko godina, a ona je to jako teško podnela.

"Imala je nesrećno detinjstvo i sama je ušla u jednako nesrećan brak", kaže Džunior.

Princeza Dajana je bila "idealna devojka za princa Čarlsa" u to doba. Bila je ćerka engleskog grofa, imala je 19 godina i nije imala dečka pre princa, piše Index.hr.

Iako se početak njihovog braka činio kao bajka, princeza je kasnije sama priznala da je to bio pakao od prvog dana i da je tokom prvih godina života s Čarlsom obolela od bulimije i depresije. Nekoliko puta je pokušala i da se ubije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: