- Vesti -

Zaista smrtonosna navika: Elektronska cigareta usmrtila čoveka

Jedan muškarac na Floridi poginuo je od eksplozije elektronske cigarete, što je prvi takav slučaj zabeležen u SAD.

Izvor: Tanjug
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Obdukcija je pokazala da su se prilikom eksplozije, delovi cigarete zabili u lobanju muškarca zbog čega je na mestu ostao mrtav, kao i da je 80 odsto njegovog tela izgorelo, prenosi Bi-Bi-Si.

Telo nesrećnog muškarca pronašli su vatrogasci u spavaćoj sobi njegove porodične kuće u odmaralištu Sent Peterburgu na Floridi.

U izveštaju se navodi da su ekipe hitne službe pronašle velika oštećenja od vatre u spavaćoj sobi gde je pronađeno telo, ali malo dima.

Takođe, navedeno je da je proizvođač elektronske cigarete kompanija "Smouk e-mauntin" (Smok-E Mountain), kao i da nije jasno kako je došlo do eksplozije.

Cigareta koju je koristio muškarac imala je takozvani mehanički mod, što znači da je napajanje direktno iz baterije i nije imala reguilisani napon na isti način kao i druge e-cigarete.

Jedan od zvaničnika je rekao da elektronske cigarete drugih prizvođača imaju bezbednije modove, dok je predstavnik proizvođača izjavio da je baterija uređaja kriva za eksploziju.

Prema američkoj Vatrogasnoj asocijaciji, između 2009. i 2016. godine bilo je 195 incidenata u kojima je došlo do eksplozije elektronskih cigareta, koji su rezultirali sa 133 akutne povrede.

Vesti

strana 1 od 171 idi na stranu