Kakve šanse ima Srbija za ulazak u finale pesme Evrovizije?

Prvo polufinalno veče „Pesme Evrovizije“ bilo je puno potencijalnih favorita, a izostanak Grčke u finalu šokirao je mnoge, ali isto tako i ulazak Irske u finale. Šta Srbija može da očekuje pored ovakve konkurencije saznajte u nastavku teksta...

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

08:30

Kakve šanse ima Srbija za ulazak u finale pesme Evrovizije?
foto: youtube/screenshots

Utisci su da je prvo polufinalno veče bilo ujedno čudno, ali i prijatno, pa je tako predstavnica Izraela sa „pilećim“ plesom sigurno bila u centru pažnje. Naime, Neta koja je po mnogima do početka Evrovizije bila kandidat za pobedu, trenutno se ne kotira više tako dobro, a ponavlja se ista situacija kao sa Italijom prošle godine, koju je predstavljao Frančesko Gabani. Iako je bio favorit na kladionicama, završio je na petom mestu pobedu je odneo Portugal, tako da nije isključeno da će se to ove godine desiti i sa Izraelom i da je javnost mnogo rano „izgustirala“ pesmu. Pitate se zašto? Pa, posle Izraela nastupili su Estonia i Kipar.

Da li će Estonija ili Kipar odneti pobedu?

Estonka Elina Nečajeva kombinovala je dva klasična evrovizijska recepta za uspeh: pop-operu i ogromnu sveteleću haljinu. S druge strane, Grkinja Elena Fureira koja ove godine predstavlja Kipar nastupila je poslednja i „zapalila“ scenu pesmom „Fuego“, te je momentalno zauzela prvo mesto na kladionicama i spustila Izraelku niže.

Irska priča o gej ljubavi konačno u finalu

Irska se nije kvalifikovala u finale od 2013. godine, a Rajan O’Šongesi nastupio je sam sa gitarom, devojkom za klavirom i dva plesača koja su oslikavala kako izgleda gej ljubav. Očigledno da je on imao savršen recept za ulazak u finale, pa će tako nakon pet godina ova zemlja pretendovati na pobedu. Večeras ćemo imati priliku da vidimo kakva je nova konkurencija koja nas očekuje u drugom polufinalu, a na osnovu onoga što smo videli pre dve večeri recite nam vaše mišljenje:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: