Najpopularnija hrana u svakoj zemlji sveta, Srbija iznenađenje

Jeste li se nekada zapitali kako bi izgledala mapa sveta kada bi se pravila na osnovu hrane po kojoj je prepoznatljiva? Na internetu je pre nekog vremena objavljena baš takva mapa.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.05.2018.

19:41

Najpopularnija hrana u svakoj zemlji sveta, Srbija iznenađenje
Foto: Thinkstock

Reč je o mapi koja "otkriva najpopularniju hranu iz svake zemlje sveta“, stoji u opisu.

Ova neobična mapa nastala je uz pomoć Gugla. Naime, autor je u pretraživač ukucavao "kako napraviti...“. Na osnovu prvih dobijenih predloga za svaku zemlju, kada je hrana u pitanju, kreirao je mapu.

Tako Kanadom "vlada“ slanina, Amerikom sir, Francuskom prženice, Italijom naravno pasta, Nemačkom palačinke, a Rusijom čaj.

Što se našeg regiona tiče, zanimljivo je da su tako naša zemlja i Bosna prepoznatljive po piti, Makedonija i Crna Gora po bureku, dok se Hrvati najtraženiji po kafi.
World Food Map

From Visually.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: