- Vesti -

"Bio je osetljiv momak, koji je voleo svoje fanove..."

Porodica pokojnog švedskog di-džeja Tima Berglinga, poznatijeg po umetničkom imenu Avići, objavila je drugo saopštenje ove nedelje u kojem je navela da on "nije više mogao dalje" i da je "želeo da nađe mir".

Izvor: Beta
Podeli
GettyImages
GettyImages

Avići (28) je prošle nedelje pronađen mrtav u glavnom gradu Omana, Muskatu, a detalji o njegovoj smrti nisu objavljeni.

"Naš voljeni Tim je bio tragač, nežna umetnička duša u potrazi za odgovorima na egzistencijalna pitanja. Perfekcionista koji je uvek želeo da postigne više, putovao i naporno radio, tempom koji je vodio do ekstremnog stresa", navodi se u saopštenju.

Porodica je navela i da je Avići, "kada je prestao da ide na turneje, želeo da pronađe ravnotežu u životu, da bude srećan i sposoban da se bavi onim što najviše voli - muzikom".

Bolovao je od akutnog pankreatitisa, delom zbog alkoholizma. Pošto su mu 2014. godine odstranjeni žučna kesa i slepo crevo, otkazao je niz nastupa kako bi se oporavio. Od 2016. nije nastupao uživo, ali je nastavio da stvara muziku u studiju.

GettyImages
GettyImages

"Tim nije bio stvoren za poslovnu mašinu u kojoj se zatekao, bio je osetljiv momak koji je voleo svoje fanove. Tim, zauvek ćeš biti voljen i mnogo ćeš nedostajati. Tvoja ličnost i tvoja muzika čuvaće sećanje na tebe živim", dodaje porodica u saopštenju.

Avići je bio pionir savremenog muzičkog žanra EDM (Electronic Dance Movement). Spada u retke di-džejeve koji su punili arene širom sveta, a nastupao je i pred nekoliko stotina hiljada ljudi. Osvojio je dve MTV nagrade, jednu Bilbord nagradu, a dva puta je bio nominovan za nagradu Gremi.

Njegov najveći hit bio je "Le7els", a čuven je i po pesmama "Wake me up", "The days" i "You make me". Umro je samo dan pošto je nominovan za Bilbord nagradu za najbolji dens/elektronski album "Avicii (01)".

Vesti

Gde Srbi putuju za 1. maj? /VIDEO

O aranžmanima za Novu godinu i za letovanje razmišlja se mesecima unapred, a nekada se isto tako razmišljalo i za 1. maj. Ako se može verovati turističkim agencijama, to vreme se vratilo, a produženi vikend koristi se ne samo za roštiljanje, već i za posetu atraktivnim turističkim destinacijma.

Vesti ponedeljak 30.04. 19:25 Komentara: 8

Hladno pivo kod Zorana Kesića / VIDEO

Ukoliko ste u subotu propustili 135. epizodu emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" na O2 televiziji, propustili ste i gostovanje legendarnog zagrebačkog benda Hladno pivo i njegovog frontmena Mileta Kekina. Taj propust sada možete da ispravite na sajtu b92.net.

Vesti ponedeljak 30.04. 16:00 Komentara: 0
strana 1 od 170 idi na stranu