Švajcarskom večerom podsetiće ga na bezbrižno detinjstvo

Kako bi ga podsetili na bezbrižno detinjistvo i vreme provedeno u školi, domaćini severnokorejskog lidera Kim Džong Una odlučili su da svom "nesvakidašnjem gostu" posluže švajcarsko jelo od krompira.

Život

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2018.

21:42

Švajcarskom večerom podsetiće ga na bezbrižno detinjstvo
Foto: EPA-EFE / KCNA

Iako to nikada zvanično nije potvrđeno, na osnovu priča iz više izvora, pretpostavlja se da je Kim period svog školovanja proveo u Švajcarskoj.

Zbog toga su domaćini predstojećeg samita dve Koreje, prvog od 2007. godine, koji se održava u petak na južnokorejskom delu demilitarizovane zone između dve zemlje, u pokušaju da probude nostalgija na školske dane, odlučili da naprave švajcarsku večeru.

Južnokorejskom predsedniku Mun Dže Inu, na zajedničkoj večeri, biće servirano jelo od ribe-list, koje je vrlo popularno u njegovom rodnom gradu Busanu.

Inače, sastojci i recepti za jela koja će se naći na meniju svečane večere stići će iz obe zemlje, tvrde domaćini iz Južne Koreje.

Za jelo popularno u Severnoj Koreji, napravljeno od hladnih testenina, zadužen je šef kuhinje renomiranog restorana "Okrju Gvan" iz Pjongjanga.

Švajcarsko jelo od prženih krompira, koje su domaćini namenili Kim Džong Unu, zove se rušti (originalno: rösti / röschti).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: