- Vesti -

Popularne pošalice sa Fejsa i Tvitera postojale su pre 100 godina

Svaki dan na društvenim mrežama se pojavljuju nove fotografije praćene šaljivim tekstom, koje za kratko vreme postaju viralne i osvajaju internet "na juriš".

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Brzo se prevode na razne jezike, stavljaju u lokalne konetekste, ostajući tako prisutne u sajberprostoru mesecima.

Moglo bi se pretpostaviti da meme postoje od kada i društvene mreže, forumi ili programi i "sobe" za četovanje. Ta pretpostavka bi se, međutim, pokazala kao netačna.

Još tokom daleke druge decenije 20. veka, satirični magazin "Sudija" (engl. Judge), objavio je seriju kratkih stripova, koji skoro da se uopšte nisu razlikovali od stila i načina na koji "funkcionišu" današnje meme, piše Indy100.

Možda najbolji primer toga je stip od dve slike, koji prikazuje čoveka koji na prvoj izgleda kao "nalickani" dženlmen, dok je na drugoj slici identično obučen ali nešto čudnijeg i neuglednijeg izgleda.

Tekst koji prati katki strip iz dvadesetih glasi:

"Ovako mislite da izgledate kad sevaju blicevi", piše ispod prve slike.

"A ovako zaista izgledate", stoji ispod druge.

Ovaj crtež, koji je poslednjih dana postao veoma popularan na društvenim mrežama, deo je stripskog serijala pod imenom "With College Wits". Bio je objavljen u julu 1921. godine.

Vesti

Gde Srbi putuju za 1. maj? /VIDEO

O aranžmanima za Novu godinu i za letovanje razmišlja se mesecima unapred, a nekada se isto tako razmišljalo i za 1. maj. Ako se može verovati turističkim agencijama, to vreme se vratilo, a produženi vikend koristi se ne samo za roštiljanje, već i za posetu atraktivnim turističkim destinacijma.

Vesti ponedeljak 30.04. 19:25 Komentara: 8

Hladno pivo kod Zorana Kesića / VIDEO

Ukoliko ste u subotu propustili 135. epizodu emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" na O2 televiziji, propustili ste i gostovanje legendarnog zagrebačkog benda Hladno pivo i njegovog frontmena Mileta Kekina. Taj propust sada možete da ispravite na sajtu b92.net.

Vesti ponedeljak 30.04. 16:00 Komentara: 0
strana 1 od 170 idi na stranu