"Vanzemaljci su inspirisali moj povratak na muzičku scenu"

Pevačica Kim Vajld bila je zvezda osamdesetih godina, na svim svetskim listama njeni hitovi su bili u samom vrhu, bila je i na turnejama sa Dejvidom Bouvijem i Majklom Džeksonom.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

10:20

Foto: Getty

Međutim, stvari su se promenile devedesetih kada su je mlađi i “gladniji“ umetnici zamenili na svetskim listama.

"U muzici sam od svoje dvadesete godine, međutim, kada mi je bilo 36 osećala sam da svi drugi to rade mnogo bolje od mene. Imali su ambiciju koja je kod mene nestala“, priča Kimk Vajld za Bi-Bi-Si.

"Kada se pojavila Madona, nisam osećala da mogu da se takmičim, pa sam rekla 'Znaš šta? Najbolje je kada si svoja i to je dovoljno'. Nekada je to bilo dovoljno, ali uglavnom nije“, priseća se pevačica.

Napuštanje šou-biznisa dalo joj je osećaj slobode, ističe. Nakon toga, dok je odgajala decu, pronašla se u hortikulturi, napisala je nekoliko knjiga o baštovanstvu.

"Uvek su me privlačili priroda i biljke. Veoma je zdravo, pomaže u opuštanju i inspiriše.“

Njenu muzičku karijeru u život su vratila dva događaja. Jedan 2002. godine kada je dobila ponudu za duet od Gabrijel Suzan Kerner, poznatije kao Nena. Drugi je iz 2012. godine kada je snimak iz voza, u kome peva sa gitaristom, postao popularan na društvenim mrežama.

Godinu dana kasnije usledio je album sa božićnim pesmama, a sada radi na albumu "Dolaze vanzemaljci". Album je inspirisan njenim bliskim susretom sa NLO 2009. godine, navodi pevačica.

"To je bilo neopisivo iskustvo. I sada sam uzbuđena kad pričam o tome.“
Foto: Getty
Do "susreta“ je došlo dan nakon smrti Majkla Džeksona.

"Celo veče sam provela u bolnici sa svojim sinom koji je bio bolestan i imao visoku temperaturu. Kada smo se vratili kući sela sam u bašti sa čašom vina. Zatim sam pogledala u nebo i videla ogromnu svetlost iza oblaka. Sjajniju i od Meseca. Rekla sam mužu i prijatelju 'ovo je baš čudno', pa smo nastavili da pratimo šta se događa.“

"Odjednom je počelo da se kreće, između 11 časova i jedan sat nakon ponoći. Približavalo se i udaljavalo nekoliko puta. Kad god bi se pomerilo nešto se dešavalo u vazduhu, ali je bilo tiho. Potpuno tiho. Ne prođe dan da ne mislim o tome.“

Ljudi su je, kako kaže, nakon što bi im ispričala, pitali: „Petak veče? Bilo je i vina?“

"Nedelju dana kasnije novine su prenele priču jednog očevica i fotografiju neba. Onda sam rekla svima: 'Eto, vidite!'“

U svojim novim pesmama vanzemaljce opisuje kao bezopasne navodeći da će nas možda spasiti apokalipse.

"Želim da iznenadim sebe, zašto da ne. Uskoro ću napuniti 60 godina“, rekla je pevačica sa energijom koju je imala osamdesetih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: