Depardje glasao na izborima za ruskog predsednika

Ruski državljanin od 2013. godine, francuski glumac Žerar Depardje glasao je danas u Parizu na predsedničkim izborima u Rusiji, objavila je Ambasada Rusije u Francuskoj.

Život

Izvor: Beta

Nedelja, 18.03.2018.

21:50

Depardje glasao na izborima za ruskog predsednika
Foto: Gettyimages

"Možemo da potvrdimo da je on već glasao", rečeno je u ruskom diplomatskom predstavništvu u Parizu, a Ambasada je na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk objavila i fotografiju nekadašnje zvezde francuskog filma kako ubacuju listić u glasačku kutiju.

Na Tviteru je Luka Ležer, reporter RT France, ruskog javnog kanala na francuskom jeziku, objavio je video-snimak glumca očigledno veoma uznemirenog pokušajem da se s njim razgovara, kako kaže: "Ne volim da me uznemiravaju kad obavlja svoju građansku dužnost".

Depardje (69) dobio je rusko državljanstvo 2013. godine i to lično od predsednika Vladimira Putina koji bi trebalo da danas dobije još jedan mandat na čelu ruske države.

Depardje je tada bio usred kontroverze zbog odluke da napusti Francusku u znak protesta zbog namere tadašnjeg francuskog predsednika, socijaliste Fransoa Olanda, da najviše prihode oporezuje po stopi od 75 odsto.

Žerar Depardje je zvanično stanovnik i "samostalni preduzetnik" u Saransku, gradu s 300.000 žitelja 650 kilometara istočno od Moskve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: