- Vesti -

Oglasio se Edi Redmejn povodom Hokingove smrti

Holivudska zvezda Edi Redmejn, koji je osvojio Oskara glumeći najpoznatijeg fizičara na svetu Stivena Hokinga u filmu "Teorija svega“, oprostio se od "najzabavnijeg čoveka kojeg je ikada sreo“.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Screenshot/ Movieclips Trailers
Foto: Youtube Screenshot/ Movieclips Trailers

Ovako je Hoking govorio o Bogu, filozofiji, vanzemaljcima...

Ovo su najčuveniji citati Stivena Hokinga

Svet se oprašta od Stivena Hokinga

Ljubavna priča Stivena Hokinga: U braku nas je uvek bilo četvoro

Profesor Stiven Hoking preminuo je danas u 77. godini života u svom domu u Kembridžu, u Velikoj Britaniji. Kako je saopštila njegova porodica, Hoking je preminuo mirno, okružen najbližima.

“Izgubili smo jedan zaista sjajan um, zadivljujućeg naučnika i najzabavnijeg čoveka koga sam ikada imao prilike da upoznam. Saučešće njegovoj porodici”, rekao je Redmejn, piše britanski Telegraph.

Redmejn je ranije izjavio da je upoznavanje sa Hokingom bio jedan od najbitnijih trenutaka u njegovom životu.

“Kada je Stiven pogledao film, rekao sam: ‘Veoma sam nervozan, molim te mi reci šta misliš’”, rekao je glumac.

Redmejn je dodao da je Hoking bio jako prijatan nakon filma. Fizičar je u objavi na svom profilu na Fejsbuku pohvalio glumca.

“Mislim da me je Redmejn veoma dobro odglumio u filmu ‘Teorija svega’. Proveo je dosta vremena sa pacijentima koji boluju od amiotrofne lateralne skleroze da bi mogao da bude autentičan. U nekim trenucima sam čak pomislio da sam to ja. Gledanje filma me je nateralo da razmislim o svom životu”, napisao je tada Hoking.

“Iako sam onesposobljen, bio sam veoma uspešan u svom radu. Bio sam i do Antarktika i do Uskršnjeg ostrva, i u podmornici i u prostoru nulte gravitacije. Nadam se da ću jednog dana otići i u svemir. Imao sam priliku da kroz svoj rad saznam kako univerzum funkcioniše, ali bi univerzum bio prazan bez ljudi koje voliš.”

Vesti

Uskoro će biti naplaćivan ulazak u crkvu? / VIDEO

Nedavno je saopšteno da će uskoro turistima biti naplaćivan ulazak u Sabornu crkvu u Sremskim Karlovcima. Da li će baš svi turisti morati da plate, i zbog čega je odlučeno da bude uvedena takozvana objedinjena naplata za posete objektima Eparhije sremske i Karlovačkoj gimnaziji?

Vesti subota 31.03. 18:45 Komentara: 26
strana 1 od 173 idi na stranu