- Vesti -

Psihijatar lečio pacijente od homoseksualnosti, a onda...

Jedan psihijatar iz Toronta uveo je terapiju lečenja homoseksualnosti, a na kraju je optužen da je upražnjavao seks sa muškim pacijentima.

Izvor: B92
Podeli
foto: thinkstock/ilustracija
foto: thinkstock/ilustracija

Ipak, dok je lečio pacijente, on je sa njima upražnjavao seks tokom terapije, a jednom prilikom je imao seks i usred ordinacije.

Iako se većina optužbi za seksualno zlostavljanje vodi s početka dvehiljaditih, doktor i dalje poriče optužbe.

Disciplinska komisija je u svom izveštaju navela da su pacijenti mislili da je seks deo terapije.

“Nijedan pacijent nije opisao emotivni ili romantični aspekt seksualne aktivnosti sa doktorom već su obojica mislili da je to deo terapije i lek protiv homoseksualnosti jer im je doktor rekao da bi radije trebalo da ga upražnjavaju nego da fantaziraju o seksu“, navodi se u izveštaju.

Licenca mu je momentalno oduzeta, posebno uzimajući u obzir to da je Svetska zdravstvena organizacija izbacila homoseksualnost sa liste mentalnih oboljenja još 1992. godine, a lečenje kao opcija je odavno odbačeno.

Vesti

Uskoro će biti naplaćivan ulazak u crkvu? / VIDEO

Nedavno je saopšteno da će uskoro turistima biti naplaćivan ulazak u Sabornu crkvu u Sremskim Karlovcima. Da li će baš svi turisti morati da plate, i zbog čega je odlučeno da bude uvedena takozvana objedinjena naplata za posete objektima Eparhije sremske i Karlovačkoj gimnaziji?

Vesti subota 31.03. 18:45 Komentara: 26
strana 1 od 173 idi na stranu