Psihijatar lečio pacijente od homoseksualnosti, a onda...

Jedan psihijatar iz Toronta uveo je terapiju lečenja homoseksualnosti, a na kraju je optužen da je upražnjavao seks sa muškim pacijentima.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2018.

13:00

Psihijatar lečio pacijente od homoseksualnosti, a onda...
foto: thinkstock/ilustracija

Ipak, dok je lečio pacijente, on je sa njima upražnjavao seks tokom terapije, a jednom prilikom je imao seks i usred ordinacije.

Iako se većina optužbi za seksualno zlostavljanje vodi s početka dvehiljaditih, doktor i dalje poriče optužbe.

Disciplinska komisija je u svom izveštaju navela da su pacijenti mislili da je seks deo terapije.

“Nijedan pacijent nije opisao emotivni ili romantični aspekt seksualne aktivnosti sa doktorom već su obojica mislili da je to deo terapije i lek protiv homoseksualnosti jer im je doktor rekao da bi radije trebalo da ga upražnjavaju nego da fantaziraju o seksu“, navodi se u izveštaju.

Licenca mu je momentalno oduzeta, posebno uzimajući u obzir to da je Svetska zdravstvena organizacija izbacila homoseksualnost sa liste mentalnih oboljenja još 1992. godine, a lečenje kao opcija je odavno odbačeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: