- Vesti -

Psihijatar lečio pacijente od homoseksualnosti, a onda...

Jedan psihijatar iz Toronta uveo je terapiju lečenja homoseksualnosti, a na kraju je optužen da je upražnjavao seks sa muškim pacijentima.

Izvor: B92
Podeli
foto: thinkstock/ilustracija
foto: thinkstock/ilustracija

Ipak, dok je lečio pacijente, on je sa njima upražnjavao seks tokom terapije, a jednom prilikom je imao seks i usred ordinacije.

Iako se većina optužbi za seksualno zlostavljanje vodi s početka dvehiljaditih, doktor i dalje poriče optužbe.

Disciplinska komisija je u svom izveštaju navela da su pacijenti mislili da je seks deo terapije.

“Nijedan pacijent nije opisao emotivni ili romantični aspekt seksualne aktivnosti sa doktorom već su obojica mislili da je to deo terapije i lek protiv homoseksualnosti jer im je doktor rekao da bi radije trebalo da ga upražnjavaju nego da fantaziraju o seksu“, navodi se u izveštaju.

Licenca mu je momentalno oduzeta, posebno uzimajući u obzir to da je Svetska zdravstvena organizacija izbacila homoseksualnost sa liste mentalnih oboljenja još 1992. godine, a lečenje kao opcija je odavno odbačeno.

Vesti

Najraniji homo sapijens imao je neočekivana umeća

Na travnatim afričkim terenima neki od najranijih homo sapijensa pokazivali su neočekivano sofisticirana umeća koristeći pigmente za izradu boje, stvarajući napredno oruđe i razmenjujući dobra s drugim grupama ljudi, pokazala su nova istraživanja.

Vesti utorak 20.03. 09:45 Komentara: 4
strana 1 od 3741 idi na stranu