Maskov novi plan o očuvanju civilizacije će vas šokirati

Baze na Mesecu i Marsu bi mogle da pomognu u očuvanju civilizacije i bržeg oporavka na Zemlji u slučaju Trećeg svetskog rata, ističe tehnološki preduzetnik Ilon Mask.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2018.

10:10

Maskov novi plan o očuvanju civilizacije će vas šokirati
Foto: Getty

Osnivač kompanije "Spejs Iks" navodi da bi njegova kompanija već sledeće godine mogla da organizuje probne letove svemirskim brodom, piše Yahoo.

Postoji mogućnost da će se dogoditi "još jedno 'mračno doba', naročito ako izbije Treći svetski rat“, rekao je Mask.

Kako dodaje, njegova namera jeste da se uveri da postoji takva mogućnost da se civilizacija očuva i vrati natrag, a možda i skrati "mračno doba".

"Mislim da bi baze na Marsu i Mesecu, koje bi mogle da pomognu u obnavljanju života na Zemlji, bile zaista bitne“, istakao je on.

Kako dalje navodi, smatra da bi svemirski brod mogao da vrši "kratke letove“ najverovatnije već u prvoj polovini sledeće godine.

Mask je raketu "falkon hevi“ lansirao prošlog meseca, najsnažniju koja trenutno postoji, a koja je u svemir poslala automobil Tesla roudster boje višnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: