Posle 47 dana zatvora: "Radije ću umreti nego otići u toalet"

Dvadesetčetvorogodišnjak koji se od 17. januara nalazio u pritvoru u Harlou, u engleskoj grofoviji Eseks, pod sumnjom da je dilovao drogu, pušten je iz zatvora nakon što je punih 47 dana odbijao da vrši veliku nuždu!

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2018.

17:42

Posle 47 dana zatvora:
Thinkstock / Ilustracija

Sve to vreme policija je verovala da je Lamar Čambers progutao, i na taj način sakrio, drogu. Policija je još ranije medijima saopštila da će sačekati da on "uradi ono što mora da uradi", odnosno da izbaci drogu putem stolice.

Međutim, Lamarov advokat je, nakon što je njegov klijent proveo 38 dana u pritvoru, izjavio da će on "radije umreti nego otići u toalet".

Policija je od suda zatražila produženje pritvora, zbog optužnice koja osumnjičenog tereti za sedam različitih dela. Iako su se nadali da će on, ipak, prirodnim putem izbaciti drogu koju je progutao, u ponedeljak su morali da ga puste iz pritvora da bi otišao u bolnicu, piše britanski San.

Tužilaštvo je potom odbacilo deo optužbi koje ga terete. Zamenik glavnog tužioca Bi Džej Harington ovaj slučaj je okarakterisao kao "vrlo neobičan".

"U interesu gospodina Čambersa i tužilaštva je da mu se obezbedi bolničko lečenje. U slučajevima u kojima se sumnja da su pritvorenici ugroženi i da u sebi skrivaju drogu, koja im ugrožava zdravlje, moramo da nađemo najbolji mogući način da obezbedimo pritvorenika, ali i spasemo dokaze koji su nam potrebni za vođenje postupka", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: