- Vesti -

Privatni život najbogatijeg čoveka na svetu izgleda baš ovako

Osnivač Amazona Džef Bezos sa 120 milijardi dolara zvanično je najbogatiji čovek na svetu, pa ne čudi da javnost veoma zanima kako izgleda njegov brak sa suprugom MekKenzi, ženom koja je uz njega od samih poletaka.

Izvor: index.hr, Business Insider
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Kad je 1994. godine vozio od Njujorka do Sijetla i smišljao poslovni plan, s njim je u automobilu bila MekKenzi, baš kao i tokom samih početaka kad je pokrenuo posao u svojoj garaži.

"Gledati svog partnera, osobu koju volite, u jednoj takvoj avanturi - ima li išta bolje od toga?", rekla je ona u intervjuu za CBS.

Upoznali su se u jednoj kompaniji, gde je ona bila naučna saradnica, a on potpredsednik. Džef je bio prva osoba koja je intervjuisala MekKenzi za posao. Oboje su završili Prinston.

"Mislim da je moja supruga snalažljiva, pametna i zgodna, ali ipak sam imao tu sreću da vidim njenu biografiju pre nego što sam je upoznao pa sam tačno znao i kakva je bila u školi", našalio se u jednom intervjuu za Vog.

Kada je dobila posao, radili su u susednim kancelarijama, a MekKenzi je jednom prilikom otkrila da se zaljubila u njegov smeh. Prva je povukla prvi potez i pozvala ga na ručak. Nakon tri meseca bili su vereni, a nakon šest venčani.

Džef kaže da je oduvek znao da želi da oženi snalažljivu ženu.

"Mnogim ljudima nije jasno što to znači... Nekoga ko bi me mogao izvući iz zatvora u nekoj zemlji trećeg sveta", objasnio je jednom prilikom.

Foto: Getty
Foto: Getty

Njoj je prvoj pričao o svojoj ideji o Amazonu. Oboje su dali otkaz i otputovali u Sijetl kako bi radili na njegovoj ideji. MekKenzi je postala računovođa u Amazonu i tako je bila jedna od prvih Džefovih radnika.

Do 1990. godine živeli su kao podstanari u kući s jednom spavaćom sobom u Sijetlu. Danas imaju pet kuća širom SAD-a, a Džef je jedan od 25 najvećih vlasnika nekretnina u toj zemlji. Sve do 2013. godine, ona je njihovom porodičnom Hondom svako jutro vozila četvoro dece u školu, a zatim Džefa na posao. Njihovi prijatelji su za Vog otkrili da su "oni toliko normalna porodica da je to nenormalno".

Drže se svojih svakodnevnih navika, a Džef nastoji što više vremena da provodi sa porodicom. Obrazovanje dece veoma im je važno, ali se ne trude da im samo klasičnu edukaciju, već žele i da putuju, druže se ostalom decom u komšiluku kroz sport i ostale aktivnosti, ali i da uče mandarinski i mnogo toga drugog...

Foto: Getty
Foto: Getty

MekKenzi poseduje i svoj mali stan u koji voli da se povuče kad piše novele koje su joj najveća strast. Tamo uglavnom provodi vreme kad oseti inspiraciju sve dok ne dođe vreme da pokupi decu iz škole, piše Biznis Insajder.

Sve svoje priče najpre podeli sa suprugom koji je njen "najbolji čitalac", kako je jednom prilikom otkrila. Ipak, Amazon nikad nije objavio njene priče. Trudi se da ih drži što dalje od očiju javnosti.

MekKenzi tvrdi i da su njih dvoje sušte suprotnosti - Džef obožava da se druži s ljudima, dok za nju "zabave predstavljaju nervne slomove", piše Index.hr. Suprug joj često kupuje odeću da je razveseli, a priznao je i da je redovno on taj koji pere sudove kad dođe s posla.

"Siguran sam da je to najseksi stvar koju radim", rekao je za Biznis Insajder.

Vesti

Uskoro će biti naplaćivan ulazak u crkvu? / VIDEO

Nedavno je saopšteno da će uskoro turistima biti naplaćivan ulazak u Sabornu crkvu u Sremskim Karlovcima. Da li će baš svi turisti morati da plate, i zbog čega je odlučeno da bude uvedena takozvana objedinjena naplata za posete objektima Eparhije sremske i Karlovačkoj gimnaziji?

Vesti subota 31.03. 18:45 Komentara: 26
strana 1 od 173 idi na stranu