Osnovna škola pozvala dreg kraljicu da čita deci priče

Povodom proslave Svetskog dana knjiga, osnovna škola "Parsons Street" u Bristolu u Velikoj Britaniji pozvala je dreg kraljicu da čita deci priče.

Život

Izvor: B92

Petak, 02.03.2018.

10:45

Osnovna škola pozvala dreg kraljicu da čita deci priče
Foto: Thinkstock / ilustracija

Projekat je pokrenut sa ciljem upoznavanja učenika sa pitanjima LGBTQ+ zajednice i jačanja tolerancije.

Sudeći po reakciji dece, nije bilo nikakvih problema. Mališani su se sve vreme smejali i radosno pevali pesmice sa muškarcem koji je nosio periku u žensku odeću.

U događaju je učesrtvovao 461 učenik, uzrasta od tri do 11 godina. Deca su slušala priče o psu koji je želeo da postane žaba i princezi koja nije želela da se uda.

"Mislim da je učenje lekcija o različitosti i inkluzivnosti vrlo važno za učenike osnovne škole", rekla je majka jedne dvogodišnje devojčice.

"Mnogo nasilja proizilazi iz činjenice da je neko drugačiji. Smatram da bi decu trebalo odgajati tako da poštuju različitosti. Ako neki dečak želi da nosi haljinu, to je sasvim u redu", zaključila je.

Nekoliko uznemirenih roditelja poslalo je imejl školi, u kojem su izneli da predstava nije bila primerena za školu.

Ipak, većina roditelja uputila je školskom osoblju svoju podršku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: