- Vesti -

"Ko kaže da Juda, na kraju, nije otišao u raj?"

Čak I najgori grešnici imaju šansu da odu u raj, uključujući i čoveka koji je izdao Isusa Hrista, izjavio je papa Franja.

Izvor: Tanjug, Hina
Podeli
GettyImages
GettyImages

"Niko od nas ne može da kaže da neko nije otišao u raj. Reći ću vam nešto što će vas možda iznenaditi: To ne može da se kaže ni za Judu", istakao je papa.

Papa Franja je to rekao 4. januara na privatnoj audijenciji za decu iz jednog rumunskog sirotišta, a Vatikan je transkripte tog razgovora objavio tek sada.

Papa je izložen napadima tradicionalističkih katoličkih krugova, budući da oni smatraju da ima previše blag pristup ljudima koji su prekršili katolička učenja.

Njegovi najkontroverzniji činovi bili su ublažavanje zabrane razvedenima koji su ponovno stupili u brak da prime pričest, kao i njegovo pitanje iz 2013. godine:

"Ko sam ja da sudim homoseksualcima?"

Vesti

Svečano predstavljen novi mural Beograda /FOTO

U Beogradu je danas svečano predstavljen mural u Pop Lukinoj ulici čiju je izradu inicirala kompanija NIS. Reč je o delu mladih umetnika, Sare Antov i Dragana Vukovića, pobednika konkursa za oslikavanje murala na temu „Zeleni grad - nova energija“ koji je kompanija NIS u saradnji sa Gradom Beogradom raspisala krajem decembra 2017. godine.

Vesti sreda 28.02. 18:43 Komentara: 2

"U glavi imam bolest koja hoće da me ubije"

Poznati pevač Robi Vilijams javno je progovorio o svojoj borbi sa mentalnom bolešću i svom mentalnom zdravlju. Bivši član boj benda Tejk det, u velikom intervjuu koji je dao za britanski dnevnik San, rekao je da se sa mentalnim problemima bori već duže vremena.

Vesti sreda 28.02. 15:02 Komentara: 18
strana 1 od 173 idi na stranu