"Ko kaže da Juda, na kraju, nije otišao u raj?"

Čak I najgori grešnici imaju šansu da odu u raj, uključujući i čoveka koji je izdao Isusa Hrista, izjavio je papa Franja.

Život

Izvor: Tanjug, Hina

Ponedeljak, 19.02.2018.

20:40

GettyImages

"Niko od nas ne može da kaže da neko nije otišao u raj. Reći ću vam nešto što će vas možda iznenaditi: To ne može da se kaže ni za Judu", istakao je papa.

Papa Franja je to rekao 4. januara na privatnoj audijenciji za decu iz jednog rumunskog sirotišta, a Vatikan je transkripte tog razgovora objavio tek sada.

Papa je izložen napadima tradicionalističkih katoličkih krugova, budući da oni smatraju da ima previše blag pristup ljudima koji su prekršili katolička učenja.

Njegovi najkontroverzniji činovi bili su ublažavanje zabrane razvedenima koji su ponovno stupili u brak da prime pričest, kao i njegovo pitanje iz 2013. godine:

"Ko sam ja da sudim homoseksualcima?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: