Deca "Francuskog Elvisa" u borbi za "svoj deo kolača"

Dvoje starije, biološke, dece francuskog rokera Džonija Holideja, Lora Smet i David Holidej pokrenuli su sudski postupak ne bi li dobili pravo na uvid u posthumni album svog oca, kao i zamrzavanje njegove imovine, saopštili su njihovi advokati u subotu.

Život

Izvor: hina

Nedelja, 18.02.2018.

14:10

Deca
GettyImages

Najpoznatiji roker frankofonog sveta prodao je preko 110 miliona albuma, snimio je 17 filmova, a karijera mu je trajala gotovo 60 godina.

Džoni Holidej je umro 6. decembra prošle godine, od raka pluća, a veći deo prošle godine posvetio je radu na svom 51. studijskom albumu, koji je ostao nedovršen.

Dva meseca nakon smrti pevača, njegovo dvoje starije dece pokrenulo je postupak na sudu, početkom nedelje, kako bi osporili američki testament njihovog oca prema kome sve nasleđuje njegova udovica Leticija i njihove dve usvojene ćerke iz Vijetnama. Sudski postupak bi mogao potrajati godinama.

Nakon što je Leticija odbila komunikaciju, Lora Smet, ćerka pevača i glumice Natali Baj, odlučila je da se obrati sudu kako bi dobila uvid u plan posthumnog albuma, rekao je jedan od advokata.
Džoni i Leticija / GettyImages
Holidejeva biološka deca zatražila su zamrzavanje pevačevih nekretnina, nekoliko luksuznih vila u Los Anđelesu i u blizini Pariza, kao i da njegova autorska prava vodi prinudni upravnik.

"Posebno sam zabrinuta za zaštitu dela svog oca", rekla je Lora Smet dodavši da je udovica njenog oca odbila komunikaciju. Tužbi se pridružio i njen polubrat David, Holidejev sin iz braka sa Silvi Vartan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: