Najveći Putinov protivnik spasava Moskovljane iz smetova / FOTO

Prestonica Rusije ovih dana je zatrpana tonama snega, a njegova visina na pojedinim mestima dostiže do skoro 40 centimetra. Prema navodima medija, sneg je u gradu oborio oko 2.000 stabala.

Život

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

12:12

Najveći Putinov protivnik spasava Moskovljane iz smetova / FOTO
Foto: EPA-EFE / Yuri Kochetkov

Neki delovi velikog grada teško su prohodni, pa meštani nedeljama čekaju da nadležni uklone sneg sa njihovih ulica. To je najveća zabeležena količina snega u Moskvi još od davne 1957. godine.

Uprkos gotovo bezizlaznoj situaciji, neki Moskovljani su, izgleda, nemogavši više da izdrže, pronašli spasonosno rešenje, piše Bi-Bi-Si.

Novinar Mihail Kozirjev je, pre desetak dana, na svom Fejsbuk profilu svojim sugrađanima predložio da na gomliama snega kojima su zatrpane njihve ulice napišu "Navaljni", kako bi u što kraćem roku naterali radnike komunalnog preduzeća da što brže očiste sneg. "Navaljni" se odnosi na ime Alekseja Navaljnog, lidera ruska opozicije i najotvorenijeg kritičara predsednika Vladimira Putina, koji je više puta govorio o korupciji u vlasti.

Kada su meštani moskovskog rejona Nagornji napisali ime opozicionara na snegu, i natpis i sneg su ubrzo uklonjeni od pogleda i prolaznika i meštana.

A pošto se "Navaljni metod" pokazao kao veoma upešan, ubrzo su počeli da ga primanjuju i stanovnici u ostalim "zatrpanim" delovima ruske prestonice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: