- Vesti -

U Indoneziji hapse ko slavi Dan zaljubljenih

Nekoliko gradova u Indoneziji zabranilo je proslavu Dana zaljubljenih, a policija je "lov na zaljubljene" sprovela u više provincija te najmnogoljudnije muslimanske zemlje.

Izvor: Beta
Podeli
foto: thinkstock
foto: thinkstock

U Surabaji, drugom po veličini gradu Indonezije na istoku Jave, policija je sprovela racije u hotelima i uhapsila više od 20 parova za koje se sumnjalo da krše zabranu slavljenja zapadnjačkog društvenog praznika.

Na turističkom ostrvu Lombok, kod Balija, vlasti grada Matarama naredile su policiji da proveru sprovedu čak u školama i otkrije učenike koji krišom proslavljaju praznik.

U hotelima i kafeima na tom ostrvu su ipak dozvoljene zabave na temu Dana zaljubljenih.

U provinciji Aćeh, jedinoj u Indoneziji u kojoj se primenjuje šerijatski zakon, vlasti su zabranile Dan zaljubljenih, uz obrazloženje da to nije deo tamošnje kulture.

Dan zaljubljenih, odnosno Dan Svetog Valentina, koga slave katolici, obeležava se na dan kada je u vreme rimskog cara Klaudija II, tokom progona hrišćana, na lomači spaljen rimski sveštenik i lekar Valentin, kasnije proglašen za mučenika i sveca.

Vesti

Avići će biti sahranjen u prisustvu najbližih

Švedskom di-džeju i muzičkom producentu Timu Berglingu, poznatijem po svom umetničkom imenu Avići (DJ Avicii), koji je pre mesec dana pronađen mrtav u Omanu, biće organizovana privatna sahrana, saopštio je danas njegov publicista Eba Lindkvist.

Vesti utorak 22.05. 19:26 Komentara: 3
strana 1 od 3831 idi na stranu