- Vesti -

Neobična priča o Hrvatu i Srbinu: "Zvali smo jedan drugog..."

Njihova priča počela je na hrvatskom primorju.

Izvor: prva
Podeli
Foto: Prva Video Screenshot
Foto: Prva Video Screenshot

"Upoznali smo se pre osam godina, bili smo na jednom krstarenju po Hrvatskoj, na Hvaru“, započinje priču Srbislav Veljić.

Sudbina je htela da ribu u restoranu priprema baš on.

"Jako mu se svidela hrana koju sam pripremao i odnos kakav smo prema njemu imali", nastavlja Hrvoje Horvatin iz Hrvatske.

Tako se rodilo prijateljstvo između Srbina Srbe i Hrvata Hrvoja.

"Zvali smo jedan drugog 'imenjače'. I onda mi kažu: 'Čekaj, je l' moguće da se dečko sa Hvara zove Srbislav?', ja kažem: 'Nije Srbislav, već Hrvoje, mi smo imenjaci u svojim zemljama'“, priča Veljić.

Hrvoja su zatim počeli da zovu 'Srbo'.

Kada je Srbinu u Beogradu zatrebao kuvar, nije morao dugo da razmišlja.

"Hrvoje je došao, bilo mu je teško u početku, ali smo mu razbili strah i tremu", nastavlja Veljić.

Sada Srba i Hrvoje zajedno vode restoran na Senjaku, a šale na račun njihovih imena ne prestaju.

"Ovde su ljudi, kad sam počeo, mislili da ih zezam. Mislio sam da nikako neću moći da se naviknem. Sad mi je lepo, sad sam se opustio, uživam“, priča Hrvoje Horvatin.

Pokazali su da srpsko-hrvatska kombinacija može da uspe u Srbiji. Šta Srba kaže, da li bi moglo da se desi obrnuto, da se on odseli u Hrvatsku, pogledajte u prilogu ekipe Eksploziva.

Vesti

"Ako makar jedan život bude spašen zbog emisije, biću zadovoljan"

Znamo ga kao renomiranog novinara hronike, a sada možemo da ga gledamo kao autora i producenta emisije “S.O.S.” koja se emituje na televiziji O2 svake nedelje u 21h. Emisija obrađuje temu požara, zemljotresa, poplava i drugih elementarnih nepogoda, a ekipa autora i producenta Darka Jevtića vas uči kako da pravilo postupite u tim alarmantim situacijama.

Vesti ponedeljak 21.05. 17:55 Komentara: 0

Poznati zavodnik se ženi u 57. godini

Britanski glumac Hju Grant, poznat po ulogama zavodnika u romantičnim komedijama, venčaće se uskoro sa partnerkom, Šveđankom Anom Eberstajn, čime će okončati titulu večitog neženje, preneli su britanski mediji.

Vesti ponedeljak 21.05. 15:20 Komentara: 1
strana 1 od 3830 idi na stranu