- Vesti -

Dirljiva priča koja se krije iza fotografije godine

Fotografija nežnog zagrljaja između gorile i čoveka koji joj je spasao život proglašena je za fotografiju godine.

Izvor: B92
Podeli

Fotografkinja Džo-En Mekartur napravila je ovu fotografiju u Kamerunu tokom premeštanja gorile Pikin iz zatočeništva u prihvatilište za životinje.

Pinkin su zarobili lovci koji su hteli da je prodaju i zakolju, ali srećom u poslednjem trenutku umešala se humanitarna grupa Ejp akšen Afrika (Ape Action Africa).

Lov na primate je veliki problem u Kamerunu, gde lovci kolju životinje kako bi prodavali njihovo meso u zemlji i inostranstvu. Bebe gorile često ostaju siročići nakon što ubijaju njihove majke ili ih prodaju kao kućne ljubimce.

Pinkin je sada dobio novi dom u okviru sigurnog šumskog prihvatilišta. Slika je nastala kada se Pinkin probudio tokom transfera i to u rukama svog staratelja Apolinare Ndoudua, sa kojim je razvio dirljivo dobar odnos.

Kao i Pinkin, i Apolinar je bio prisiljen da napusti svoj dom u Čadu i pobegne od građanskog rata. Kada je obnovio svoj život u Kamerunu, odlučio je da se posveti radu na zaštiti divljih životinja.

Džo-En je uspela da uhvati trenutak zajedničkog putovanja, a ova slika proglašena je najboljom fotografijom godine koju je izabrala publika na takmičenju u Prirodnjačkom muzeju.

Vesti

Svečano predstavljen novi mural Beograda /FOTO

U Beogradu je danas svečano predstavljen mural u Pop Lukinoj ulici čiju je izradu inicirala kompanija NIS. Reč je o delu mladih umetnika, Sare Antov i Dragana Vukovića, pobednika konkursa za oslikavanje murala na temu „Zeleni grad - nova energija“ koji je kompanija NIS u saradnji sa Gradom Beogradom raspisala krajem decembra 2017. godine.

Vesti sreda 28.02. 18:43 Komentara: 2

"U glavi imam bolest koja hoće da me ubije"

Poznati pevač Robi Vilijams javno je progovorio o svojoj borbi sa mentalnom bolešću i svom mentalnom zdravlju. Bivši član boj benda Tejk det, u velikom intervjuu koji je dao za britanski dnevnik San, rekao je da se sa mentalnim problemima bori već duže vremena.

Vesti sreda 28.02. 15:02 Komentara: 18
strana 1 od 173 idi na stranu