- Vesti -

Dirljiva priča koja se krije iza fotografije godine

Fotografija nežnog zagrljaja između gorile i čoveka koji joj je spasao život proglašena je za fotografiju godine.

Izvor: B92
Podeli

Fotografkinja Džo-En Mekartur napravila je ovu fotografiju u Kamerunu tokom premeštanja gorile Pikin iz zatočeništva u prihvatilište za životinje.

Pinkin su zarobili lovci koji su hteli da je prodaju i zakolju, ali srećom u poslednjem trenutku umešala se humanitarna grupa Ejp akšen Afrika (Ape Action Africa).

Lov na primate je veliki problem u Kamerunu, gde lovci kolju životinje kako bi prodavali njihovo meso u zemlji i inostranstvu. Bebe gorile često ostaju siročići nakon što ubijaju njihove majke ili ih prodaju kao kućne ljubimce.

Pinkin je sada dobio novi dom u okviru sigurnog šumskog prihvatilišta. Slika je nastala kada se Pinkin probudio tokom transfera i to u rukama svog staratelja Apolinare Ndoudua, sa kojim je razvio dirljivo dobar odnos.

Kao i Pinkin, i Apolinar je bio prisiljen da napusti svoj dom u Čadu i pobegne od građanskog rata. Kada je obnovio svoj život u Kamerunu, odlučio je da se posveti radu na zaštiti divljih životinja.

Džo-En je uspela da uhvati trenutak zajedničkog putovanja, a ova slika proglašena je najboljom fotografijom godine koju je izabrala publika na takmičenju u Prirodnjačkom muzeju.

Vesti

Roditelji traže istinu o krađi beba

Da li možete da zamislite život majke koja 40 godina sumnja da su njenu bebu ukrali u porodilištu, život oca koji sanja da zagrli sada već odraslog sina, patnju na stotine roditelja koji traže samo jedno - da saznaju istinu. Emisija Ekskluziv televizije Prva u narednim danima emituje serijal o krađi beba u Srbiji. Prva priča istražuje kako su bebe nestajale u Kragujevcu.

Vesti ponedeljak 19.02. 17:08 Komentara: 0

Šta će se desiti sa automobilom poslatim u svemir?

Nakon lansiranja rakete Falkon najviše se govorilo o sudbini Teslinog automobila. Sam Mask je, sa jedne strane, govorio da će tesla biti u svemiru narednih milion godina, dok su drugi tvrdili da će automobil mnogo ranije uništiti čvrsti objekti i radijacija.

Vesti ponedeljak 19.02. 10:25 Komentara: 7
strana 1 od 3698 idi na stranu