- Vesti -

Otapanje leda na Grenlandu i Antarktiku ima ozbiljne posledice

Najnoviji satelitski podaci pokazuju da otapanje ledenog pokrivača na Grenlandu i na Antarktiku ubrzavaju rast nivoa ionako rastućih mora.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Rast nivoa mora je izazvan zagrevanjem okeana i otapanjem glečera i ledenih ploča.

Naučnici navode da će, pri sadašnjoj stopi, svetski okeani u proseku biti najmanje 61 centimetar viši do kraja ovog veka u odnosu na danas, a možda čak i viši.

Studija je bazirana na satelitskim podacima sakupljanim tokom 25 godina, koji pokazuju da se trend ubrzava. To se poklapa sa prethodnim predviđanjima i kompjuterskim simulacijama.

Vesti

Svečano predstavljen novi mural Beograda /FOTO

U Beogradu je danas svečano predstavljen mural u Pop Lukinoj ulici čiju je izradu inicirala kompanija NIS. Reč je o delu mladih umetnika, Sare Antov i Dragana Vukovića, pobednika konkursa za oslikavanje murala na temu „Zeleni grad - nova energija“ koji je kompanija NIS u saradnji sa Gradom Beogradom raspisala krajem decembra 2017. godine.

Vesti sreda 28.02. 18:43 Komentara: 2

"U glavi imam bolest koja hoće da me ubije"

Poznati pevač Robi Vilijams javno je progovorio o svojoj borbi sa mentalnom bolešću i svom mentalnom zdravlju. Bivši član boj benda Tejk det, u velikom intervjuu koji je dao za britanski dnevnik San, rekao je da se sa mentalnim problemima bori već duže vremena.

Vesti sreda 28.02. 15:02 Komentara: 18
strana 1 od 173 idi na stranu