Deca preminulog pevača nezadovoljna testamentom podnela tužbu

Biološka deca francuskog pevača Džonija Holideja koji je preminuo pre dva meseca u Parizu, odlučila su da ospore očev testament prema kojem sva imovina pripada njegovoj supruzi Letisiji.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

20:47

Deca preminulog pevača nezadovoljna testamentom podnela tužbu
Foto: Getty

Ćerka Lora Smet najavila je sudski spor nakon otvaranja testamenta u kojem se navodi da cela imovina i autorska prava na njegovu muziku idu supruzi Letisiji prema zakonu u Kaliforniji gde je pevač živeo poslednjih godina i sastavio testament.

Advokati su rekli da Lora Smet ima pravo na tužbu jer prema francuskom zakonu ona ima pravo na deo nasledstva kao biološko dete. Njoj se pridružio polubrat David Holidej, takođe biološki sin muzičara.

Prema navodima testamenta, u slučaju smrti Letisije svu imovinu nasleđuju njihove dve usvojene ćerke, Žad i Džoj.

Holidej (74), kojem je organizovana velika komemoracija na kojoj je prisustvovao i govorio francuski predsednik Emanuel Makron, sahranjen je po sopstvenoj želji na ostrvu Sveti Vartolomej na Malim Antilima, gde je imao imanje.

Muzičar, kome je pravo ime bilo Žan-Filip Leo Smet​ i koji je važio za francuskog Elvisa Prislija, izdao je oko 50 albuma koji su prodati u 100 miliona primeraka.

Holidej je bio pet puta u braku. Sina Davida rođenog 1966. dobio je u braku s pevačicom Silvi Vartan, a Loru rođenu 1983. u braku s glumicom Natali Baj.

Holidej i Letisija imaju dve ćerke usvojene iz Vijetnama, a u braku su bili oko 20 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: