- Vesti -

"Nema nikakvog smisla napustiti Međunarodnu svemirsku stanicu"

Vlada predsednika SAD Donalda Trampa želi da svemirska agencija NASA do 2025. napusti Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) i prepusti upravljanje njom privatnim kompanijama.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prema danas objavljenom predlogu budžeta za 2019, američka vlada obustaviće finansiranje ISS do 2025.

Za ohrabrivanje komercijalnog razvoja bi bilo izdvojeno 150 miliona dolara.

Mnogi ljudi iz branše su već izrazili zabrinutost.

Demokratski senator s Floride Bil Nelson, koji je sam bio u orbiti 1986, rekao je da nema nikakvog smisla napustiti svemirsku stanicu.

NASA je od '90-tih godina na ISS potrošila skoro 100 milijardi dolara. Prema predlogu budžeta, budžet NASA bio bi malo povećan, na 19,6 milijardi dolara.

Vesti

Svečano predstavljen novi mural Beograda /FOTO

U Beogradu je danas svečano predstavljen mural u Pop Lukinoj ulici čiju je izradu inicirala kompanija NIS. Reč je o delu mladih umetnika, Sare Antov i Dragana Vukovića, pobednika konkursa za oslikavanje murala na temu „Zeleni grad - nova energija“ koji je kompanija NIS u saradnji sa Gradom Beogradom raspisala krajem decembra 2017. godine.

Vesti sreda 28.02. 18:43 Komentara: 2

"U glavi imam bolest koja hoće da me ubije"

Poznati pevač Robi Vilijams javno je progovorio o svojoj borbi sa mentalnom bolešću i svom mentalnom zdravlju. Bivši član boj benda Tejk det, u velikom intervjuu koji je dao za britanski dnevnik San, rekao je da se sa mentalnim problemima bori već duže vremena.

Vesti sreda 28.02. 15:02 Komentara: 18
strana 1 od 173 idi na stranu