Objavljen snimak prve Maskove reakcije na lansiranje falkona

Kompanija Spejs Iks nedavno je uspešno lansirla "falkon hevi“, trenutno najsnažniju raketu na svetu. Kamere Nacionalne geografije zabeležile su reakciju Ilona Maska u tom trenutku.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 11.02.2018.

10:50

Objavljen snimak prve Maskove reakcije na lansiranje falkona
Foto: Thinkstock

U trenutku lansiranja, Mask se nalazio u kontroli leta, a sa njim, pored njegovog tima, i ekipa Nacionalne geografije.

"Ta stvar je poletela“, uzvikuje Mask. Nekoliko trenutaka kasnije osnivač Tesle izleće iz kontrolnog centra kako bi kao svaki drugi prisutan posmatrač gledao samo lansiranje.

"Pogledajte ovo! Neverovatno!“, izgovara Mask sa oduševljenjem.

Iako je Mask ranije smatrao da će "falkon hevi“ biti spreman za lansiranje 2013., rad na projektu se odužio.

"Pokušavali smo da otkažemo Falkon hevi program tri puta jer je bilo teže nego što smo mislili“, rekao je Mask nakon lansianja.

"Lude stvari se obistinjuju. Kada sam video raketu kako poleće, palo mi je na pamet hiljadu stvari koje bi mogle da otkažu i sjajno je što nisu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: