- Vesti -

"Nemoral, uvezen sa zapada": Država zabranila Dan zaljubljenih

Pakistan je drugu godinu zaredom zabranio bilo kakvo medijsko praćenje ili promociju Dana zaljubljenih, odnosno Svetog Valentina, pošto je prošle godine islamski sud taj praznik proglasio neislamskim.

Izvor: hina
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Pakistansko regulatorno telo za elektronske medije (Pemra) upozorilo je radio i televizijske stanice da ne prate nikakve događaje koji imaju veze sa danom Svetog Valentina.

Zabrana je prvi put uvedena prošle godine, pošto je visoki sud u Islamabadu taj dan proglasio "kulturnim uvozom sa zapada" koji je protivan islamskom učenju.

Mnogi mladi u Pakistanu, zemlji sa velikom muslimanskom većinom, u kojoj je 60 odsto stanovništva mlađe od 30 godina, poslednjih godina su prihvatili tradiciju darivanja cveća, srca i slatkiša za Dan zaljubljenih.

Versko-politički aktivisti i radikalne političke paritije takvo ponašanje, međutim, smatraju nemoralnim.

Vesti

Svečano predstavljen novi mural Beograda /FOTO

U Beogradu je danas svečano predstavljen mural u Pop Lukinoj ulici čiju je izradu inicirala kompanija NIS. Reč je o delu mladih umetnika, Sare Antov i Dragana Vukovića, pobednika konkursa za oslikavanje murala na temu „Zeleni grad - nova energija“ koji je kompanija NIS u saradnji sa Gradom Beogradom raspisala krajem decembra 2017. godine.

Vesti sreda 28.02. 18:43 Komentara: 2

"U glavi imam bolest koja hoće da me ubije"

Poznati pevač Robi Vilijams javno je progovorio o svojoj borbi sa mentalnom bolešću i svom mentalnom zdravlju. Bivši član boj benda Tejk det, u velikom intervjuu koji je dao za britanski dnevnik San, rekao je da se sa mentalnim problemima bori već duže vremena.

Vesti sreda 28.02. 15:02 Komentara: 18
strana 1 od 173 idi na stranu