Policija tvrdi da se zatvorenik "nije praznio" cele tri nedelje

Jedan bizaran slučaj sa kojim se suočila policija u Eseksu, u Velikoj Britaniji, naterao je mnoge koji su za njega čuli, da se zapitaju koliko čovek može da izdrži bez vršenja velike nužde.

Život

Izvor: B92

Petak, 09.02.2018.

13:06

Policija tvrdi da se zatvorenik
Thinkstock / Ilustracija

Čovek, koji se nalazi u pritvoru pod sumnjom da je dilovao drogu, već 21 dan odbija da obavi veliku nuždu. Taj 24-godišnjak je uhapšen 17. januara, od kada se nalazi pod vanrednim policijskim nadzorom.

Policija, naime, sumnja da uhapšeni mladić u sebi skriva drogu i da zato odbija da se isprazni. Prošlog petka pregledali su ga doktori, koji su zaključili da je pritvorenik dobrog zdravlja.

Policija je odlučila da o ovom slučaju redovno obaveštava javnost, u pokušaju da kreira negativnu sliku o dilovanju droge kao "glamuroznom poslu".

U policiji Eseksa veruju da će mladić ovih dana postići rekord među zatvornicima, kada je dužina prerioda bez pražnjenja organizma u pitanju.

A na pitanje "Koliko zaista čovek može da izdrži bez vršanja velike nužde?", stručnjaci sa klinike Klivlend kažu da je neophodno potražiti medicinsku pomoć ukoliko konstipacija potraje duže od tri nedelje.

Britanski Telegraf je pisao o slučaju iz 2013. godine, kada je jedna 16-godišnja britanska devojčica umrla od srčanog udara nakon što nije koristila toalet celih osam nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: