- Vesti -

"Norveška jaja" izgubljena u prevodu...

Proteini i minerali spotistima su svakako neophodi u ishrani, ali se ponekada dešava da sa njima i preteraju. Upravo to se dogodilo norveškim sportistima koji su pre nekoliko dana doputovali na Zimske olimpijske igre u Južnu Koreju.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Kao u romanu njihovog zemljaka, popularnog norveškog pisaca Erlenda Lua, "Mirni dani u Miksing Partu", čiji se junaci upuštaju u konverzaciju sa vlasnicima kuće koju žele da iznajme u Garmiš Partenkirhenu koristeći kompjuterski program za prevođenje, kuvar norveških olimpijaca je upotrebio Guglov prevodilac da bi naručio neophodne namirnice.

U pokušaju da svoju narudžbinu prevede pomoću Gugl translejta, umesto planiranih 1.500, na vrata njegove kuhinje stiglo je, ni manje - ni više, nego 15.000 komada kokošjih jaja.

I pored toga što je odmah pokušao da se "izvadi" na loš prevod, izgleda da je kuvar Stale Johansen ipak greškom otkucao jednu nulu više.

U pokušaju da razjasni kako je moglo da dođe do ovekve greške, novinar Bi-Bi-Sija Korejac Dejvid Kan je napisao da se u njegovoj zemlji koristi drugačiji sistem brojanja i zapisivanja brojeva, tako da je sama greška pri unosu broja mogla da dovede do konfuzije.

I pored toga što norveški olimpijski tim ima 109 sportista, 15.000 jaja je zasta velika količina koju sami ne bi mogli da potroše, pa je prodavac, na svu sreću, prihvatio da višak od 13.500 hiljada jaja primi nazad, izjavio je Johansen za norveški list Aftenposten.

Ovaj simpatični slučaj "gubljenja u prevodu" privukao je pažnju svetskih medija.

Vesti

Svečano predstavljen novi mural Beograda /FOTO

U Beogradu je danas svečano predstavljen mural u Pop Lukinoj ulici čiju je izradu inicirala kompanija NIS. Reč je o delu mladih umetnika, Sare Antov i Dragana Vukovića, pobednika konkursa za oslikavanje murala na temu „Zeleni grad - nova energija“ koji je kompanija NIS u saradnji sa Gradom Beogradom raspisala krajem decembra 2017. godine.

Vesti sreda 28.02. 18:43 Komentara: 2

"U glavi imam bolest koja hoće da me ubije"

Poznati pevač Robi Vilijams javno je progovorio o svojoj borbi sa mentalnom bolešću i svom mentalnom zdravlju. Bivši član boj benda Tejk det, u velikom intervjuu koji je dao za britanski dnevnik San, rekao je da se sa mentalnim problemima bori već duže vremena.

Vesti sreda 28.02. 15:02 Komentara: 18
strana 1 od 173 idi na stranu