- Vesti -

Kako je NASA reagovala na istorijski uspeh SpaceX-a?

Nakon uspešnog lansiranja rakete „falkon hevi“ kompanije SpaceX, koja je u vlasništvu milijardera Ilona Maska oglasila se i NASA.

Izvor: B92
Podeli
foto: screenshot
foto: screenshot

Spektakl: Lansiran "falkon hevi", Tesla lebdi oko Zemlje

Najsnažnija raketa „falkon hevi“ sinoć je uspešno lansirala u svemir Maskov automobil Tesla roudster boje višnje koji će neko vreme provesti u blizini Zemlje, a onda nastaviti svoj put ka Marsu.

Finansiranje "falkon hevija“ se procenjuje na 90 miliona dolara, dok bi slična raketa koju bi NASA poslala u svemir koštala oko milijardu dolara.

S obzirom na to da je ovo veliki uspeh najveće privatne svemirske kompanije, mnogi su se pitali kako će NASA reagovati na njihov istorijski podvig.

Očekivano, čestitali su kompaniji Ilona Maska na uspešnom lansiranju raketa, ali istakli i sopstvene uspehe.

“Svi koji smo u poslu znamo koliko je truda potrebno za prvi let svake nove rakete i priznajemo neverovatno dostignuće kojem smo danas svedočili. Veoma sam ponosan na težak rad NASA tima, posebno u Kenedi centru, u domenu transformacije luka za lansiranje u nešto multifunkcionalno. Istorijski uspeh Falkona je testament napornog rada prevazilaženja nacionalne infrastrukture za lansiranje u korist komercijalne industrije“, rekao je administrator NASA-e Robert Lajtfut ističući da je zapravo NASA obezbedila temelje za današnje uspehe Ilona Maska.

Vesti

"Dva puta sam prodala svoju nevinost i odlično živim od toga"

Hiljade žena u Rusiji prodaju svoje devičanstvo, nakon što su pronašle bogatog ljubavnika putem interneta, pokazuju rezultati novijeg istraživanja. Postoji mreža specijalista koji traže device, da bi ih povezali sa bogatim muškarcima koji su spremni da izdvoje značajne sume novca ne bi li im uzeli nevinost.

Vesti nedelja 18.02. 10:38 Komentara: 80
strana 1 od 3697 idi na stranu