- Vesti -

Kako je NASA reagovala na istorijski uspeh SpaceX-a?

Nakon uspešnog lansiranja rakete „falkon hevi“ kompanije SpaceX, koja je u vlasništvu milijardera Ilona Maska oglasila se i NASA.

Izvor: B92
Podeli
foto: screenshot
foto: screenshot

Spektakl: Lansiran "falkon hevi", Tesla lebdi oko Zemlje

Najsnažnija raketa „falkon hevi“ sinoć je uspešno lansirala u svemir Maskov automobil Tesla roudster boje višnje koji će neko vreme provesti u blizini Zemlje, a onda nastaviti svoj put ka Marsu.

Finansiranje "falkon hevija“ se procenjuje na 90 miliona dolara, dok bi slična raketa koju bi NASA poslala u svemir koštala oko milijardu dolara.

S obzirom na to da je ovo veliki uspeh najveće privatne svemirske kompanije, mnogi su se pitali kako će NASA reagovati na njihov istorijski podvig.

Očekivano, čestitali su kompaniji Ilona Maska na uspešnom lansiranju raketa, ali istakli i sopstvene uspehe.

“Svi koji smo u poslu znamo koliko je truda potrebno za prvi let svake nove rakete i priznajemo neverovatno dostignuće kojem smo danas svedočili. Veoma sam ponosan na težak rad NASA tima, posebno u Kenedi centru, u domenu transformacije luka za lansiranje u nešto multifunkcionalno. Istorijski uspeh Falkona je testament napornog rada prevazilaženja nacionalne infrastrukture za lansiranje u korist komercijalne industrije“, rekao je administrator NASA-e Robert Lajtfut ističući da je zapravo NASA obezbedila temelje za današnje uspehe Ilona Maska.

Vesti

Svečano predstavljen novi mural Beograda /FOTO

U Beogradu je danas svečano predstavljen mural u Pop Lukinoj ulici čiju je izradu inicirala kompanija NIS. Reč je o delu mladih umetnika, Sare Antov i Dragana Vukovića, pobednika konkursa za oslikavanje murala na temu „Zeleni grad - nova energija“ koji je kompanija NIS u saradnji sa Gradom Beogradom raspisala krajem decembra 2017. godine.

Vesti sreda 28.02. 18:43 Komentara: 2

"U glavi imam bolest koja hoće da me ubije"

Poznati pevač Robi Vilijams javno je progovorio o svojoj borbi sa mentalnom bolešću i svom mentalnom zdravlju. Bivši član boj benda Tejk det, u velikom intervjuu koji je dao za britanski dnevnik San, rekao je da se sa mentalnim problemima bori već duže vremena.

Vesti sreda 28.02. 15:02 Komentara: 18
strana 1 od 173 idi na stranu