- Vesti -

Procurio snimak u kom Tarantino pravda silovanje 13-godišnjakinje

U javnost je procurio kontroverzni intervju u kojem holivudski režider Kventin Tarantino pokušava da opravda svog kolegu, optuženog za silovanje 13-godišnje devojčice.

Izvor: news.com.au
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Nakon što je Uma Turman progovorila o Tarantinovoj umešanosti u automobilsku nesreću na snimanju filma "Kill Bill" koja ju je zamalo koštala života, u javnost je procurio i snimak intervjua u kojem se može čuti kako poznati režiser pokušava da nađe opravdanje za Romana Polanskog, koji je 1977. godine optužen za silovanje 13-godišnje Samante Gejli.

Nakon što je proglašen krivim za seksualni odnos sa maloletnim licem, Polanski je napustio SAD i potražio utočište u Francuskoj.

Mnoge poznate holivudske ličnosti stale su do danas na stranu Polanskog, uključujući Tarantina, koji je 2013. godine u emisiji Hauarda Sterna branio svog kolegu.

Na snimku, koji je dospeo u javnost ove nedelje, može se čuti kako Tarantino tvrdi da je Gejli u to vreme dobrovoljno izlazila na sastanke sa Polanskim (režiser je tada bio u svojim četrdesetim) i da se dobrovoljno upustila u seksualne odnose sa režiserom.

"Polanski nije silovao 13-godišnju devojčicu. Po zakonu, to jeste bilo silovanje. Ali, to nije ista stvar. Da, imao je seks sa maloletnicom, ali to nije silovanje", rekao je Tarantino.

"Kada upotrebite reč 'silovanje', za mene je to jedan izuzetno nasilan čin. Ali korišćenje te reči se može svesti na današnju upotrebu reči 'rasistički'. Koristi se za sve i svašta, a nije vezana za mnoge stvari za koje se upotrebljava", dodao je.

Na pitanje da li je Polanski nagovorio devojčicu na odnos, režiser je odgovorio da je "ona sama to želela".

"Pričamo o američkom moralu, ne o evropskom. Slušajte, ona je to želela", zaključio je na opšte zaprepašćenje voditelja.

Inače, Polanski je ključni lik novog Tarantinovog filma, u čijem se središtu nalaze ubistva Porodice Menson iz 1969. godine. Članovi kulta Čarlsa Mensona upali su u kuću Polanskog te godine i ubili njegovu suprugu Šeron Tejt, koja se nalazila u poodmakloj fazi trudnoće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 173 idi na stranu