- Vesti -

"Do 2008. sam mislila da će nas ubiti ako kročimo u Srbiju"

Kristinu Oksenberg nikada nije previše interesovalo njeno srpsko poreklo dok nije posetila majčinu domovinu 2014. godine. To ju je očigledno inspirisalo da napiše knjigu „Dinastija“ o svojoj kraljevskoj porodici.

Izvor: B92
Podeli
Ketrin Oksenberg i Jelisaveta Karađorđević/epa/Laurent Gillieron
Ketrin Oksenberg i Jelisaveta Karađorđević/epa/Laurent Gillieron

Ćerka princeze Jelisavete Karađorđević, rođake drugog kolena princa Čarlsa, opisala je na koji način je njena porodica proterana iz zemlje 1941. godine.

“Sve do 2008. godine sam živela u ubeđenju da bi nas upucali ako bismo se pojavili u Srbiji“, kaže rođena Njujorčanka koja trenutno živi u Ki Vestu na Floridi.

“Jako sam ponosna na svoju porodicu. Kakav je predivan poklon naučiti svu ovu istoriju o Srbiji, balkanskom Aspenu. Smatram se srećnicom“, rekla je.

Karađorđev praunuk je Kristinin deda, knez Pavle, koji je vladao sve do 1941. godine nakon što je ubijen njegov rođak kralj Aleksandar 1934. godine.

“Vinston Čerčil je prevario mog dedu i držao ga u kućnom pritvoru u Keniji 10 godina! Imao je grozan nadimak za mog dedu koji neću reći jer ne želim da ga oživim.“

Inače, Kristinina sestra Ketrin, koja je zapravo glumila u čuvenoj seriji "Dinastija“, takođe je napisala knjigu “Captive: A Mother’s Crusade To Save Her Daughter From a Terrifying Cult“ o njujorškoj kompaniji Nivm za koju tvrdi da je "isprala mozak“ njenoj ćerki Indiji.

Vesti

Očajno stanje prve srpske opservatorije / VIDEO

Astronomska opservatorija u Beogradu otvorena je 1932. godine i danas izgleda isto kao i u prošlom veku, ali je u daleko lošijem stranju. Ogroman potencijal te naučne institucije, umesto nadležnih u gradu i opštini, uviđaju njeni zaposleni.

Vesti utorak 20.02. 19:16 Komentara: 12
strana 1 od 3699 idi na stranu