- Vesti -

Harvi Vajnstin se konačno oglasio sa svojom verzijom priče

Holivudski producent Harvi Vajnstin, koji je u medijskoj izolaciji nakon što ga je preko 100 žena optužilo za seksualno zlostavljanje, konačno je odlučio da progovori.

Izvor: B92
Podeli
Slika sa jedne filmske premijere 2007. godine (foto: getty)
Slika sa jedne filmske premijere 2007. godine (foto: getty)

Tokom pojavljivanja u emisiji „The View“ u utorak, glumica Rouz Mekgovan je detaljno objasnila kako je izgledao navodni seksualni napad na nju tokom Sandens festivala 1997. godine. Ona je navela da se Vajnstin samozadovoljavao dok joj je pružao oralni seks u džakuziju.

Filmski mogul joj je iste godine platio 100.000 dolara da ćuti, a sve je otkriveno tek krajem prošle godine kada je „Njujork tajms“ objavio priču.

Vajnstin je, doduše preko advokata Bena Brafmana, odlučio da prekine tišinu i poručio da su ovi navodi potpuno neistiniti.

“Gledanje ’performansa’ Rouz Mekgovan, koja očigledno promoviše svoju novu knjigu, učinilo je nemogućim da moj klijent ostane imun na namere da bude ocrnjen u javnosti. Ne samo što je gospodin Vajnstin demantovao ovu priču, već su to učinila i dva svedoka uključujući i Rouzinog menadžera u to vreme, kojem ona tvrdi da se poverila dan kasnije, ali i glumac Ben Aflek. Poverila im se ubrzo nakon incidenta, koji danas naziva ’silovanjem', ali koji je 1997. godine svom menadžeru opisala kao ’konsenzualni’ čin seksa“, rekao je Ben Brafman u saopštenju za „Dejli njuz“.

Vajnstin tvrdi da mu je Džil Mesik, njena bivša menadžerka, prenela da je glumica zažalila zbog seksa u džakuziju, ali da je to bilo uz pristanak. A tu je i navodni mejl Bena Afleka:

“Nikada mi nije rekla, niti sam tražio da mi kaže da je napadnuta od bilo koga. Sve suprotno je laž. Ne znam šta je Rouz radila, niti šta tvrdi da je radila“, navodno je napisao.

Advokat je priložio i slike na kojima Rouz i Vajnstin poziraju zajedno na Amfar gala večeri 2005. godine, što pokazuje da su ostali prijatelji i u godinama nakon navodnog napada.

strana 1 od 182 idi na stranu