"Sa 13 godina su mi slali pisma o tome kako bi da me siluju"

“S nestrpljenjem sam otvorila prvo pismo koje sam dobila od fana da bih čitala njegovu fantaziju o tome kako me siluje“, rekla je glumica Natali Portman na manifestaciji Women’s March.

Život

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

13:10

foto: epa/GUILLAUME HORCAJUELO

Na Women’s Marchu u Los Anđelesu holivudska glumica Natali Portman ispričala je okupljenima kako se osećala kada su je sa samo 13 godina posmatrali kao predmet požude.

Tridesetšestogodišnja glumica se nerado seća početka svojih slavnih dana nakon uloge u filmu "Leon: Profesionalac“.

“S nestrpljenjem sam otvorila prvo pismo koje sam dobila od fana da bih čitala njegovu fantaziju o tome kako me siluje“, rekla je oskarovka.

Opisala je i druge slučajeve seksualnog zlostavljanja nakon objavljivanja filma, uključujući i komentare o "procvatu grudi“ i odbrojavanju lokalne radio-stanice dok ne napuni 18 godina i postane "legitimna" za seks.

“Vrlo brzo sam shvatila, čak i kada sam imala 13 godina, da ću biti nesigurna ako se budem izražavala u seksualnom kontekstu. Samim tim će i muškarci smatrati da imaju pravo da moje telo posmatraju kao objekat, a to bi bilo vrlo neprijatno za mene“, rekla je.
foto: screenshot
Zato je insistirala da sliku o sebi u javnosti gradi vrlo umereno, pa je nećete videti nagu na naslovnim stranama magazina ili nešto slično.

“Osetila sam potrebu da pokrijem svoje telo kako bih ograničila svoju pojavu i bolje radila posao, ali i poslala poruku svetu da sam neko ko zaslužuje sigurnost i poštovanje. Reakcije na moju pojavu, od malih komentara do pretnji, imale je za cilj da kontrolišu moje ponašanje u okruženju seksualnog terorizma“, zaključila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: