Jeziv masakr počinjen u Nemačkoj i nakon 95god prava je misterija

Priča o masakru cele nemačke porodice počela je sa nekoliko neobičnih događaja. Otac je jednoga jutra primetio tragove čizama koji su iz šume vodili do zadnjih vrata njegove kuće.

Život

Izvor: express.hr

Utorak, 23.01.2018.

08:15

Default images

Nekoliko noći zaredom s tavana su dopirali neobični zvuci koje je porodica pripisala ili vetru ili komšijinoj mački. Na kuhinjskom stolu jednog jutra osvanule su novine, a onda je nestao i ključ od kuće.

Bila je to 1922. godina, a sve se dogodilo na farmi Andreasa Grubera koji je s porodicom živeo u Hinterkajfeku, mestu koje se nalazi na oko 95 kilometara od Minhena.

Farmer je o tome pričao prijateljima uz pivo, a onda ga sledećeg jutra više nije bilo. Ubijen je, baš kao i njegova cela porodica - supruga Kazilija, ćerka Viktorija, unuci Kazilija i Jozef i kućna pomoćnica Marija Baumgartner.

Porodica ubijena je na krajnje brutalan i bolan način - pijukom. Priča o ubistvu i misterioznim okolnostima brzo se proširila Nemačkom, a javnost je tražila da se slučaj što pre reši.

Istraga je pokazala da su Andreas, Kazilija, Viktorija i mala Kazilija ubijeni u štali. Ubica je nakon toga ušao u kući i tamo golim rukama ubio malog Jozefa u sobi njegovih roditelja. Poslednja je ubijena kućna pomoćnica.

Okolnosti jezivije i od samog ubistva

Tela porodice pronađena su tek nekoliko dana kasnije kada je učiteljicu brinulo što se Kazilija ne pojavljuje u školi. Policija je prvo posumnjala na pljačku, ali je ta mogućnost odmah odbačena s obzirom na to da su u kući ostale sve vrednosti poput novca i nakita.

Ispitano je više od stotinu osumnjičenih, ali istraga nije pokazala nikakav napredak. Osim samog ubistva, ovaj zločin i danas golica maštu zbog krajnje neverovatnih okolnosti.

Naime, utvrđeno je da je ubica nakon obavljenog zločina još nekoliko dana mirno živeo na imanju. Spavao je u krevetu farmera, spremao obroke i brinuo se o stoci i celoj farmi. Čak je brinuo i o psu.

S obzirom na to da se masakr dogodio sada već davne 1922. godine, sve je verovatnije da slučaj nikada neće biti razjašnjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: