Tokom obnove Bakingemske palate pronađeni zanimljivi predmeti

Tokom radova na menjanju električnih kablova u Bakingemskoj palati ispod daski koje su se nalazile na podu otkriveni su delovi novina od 7. novembra 1889. godine, kolekcije i nekoliko kutija popularnih cigareta iz 19. veka.

Život

Izvor: klix.ba

Nedelja, 21.01.2018.

15:29

Tokom obnove Bakingemske palate pronađeni zanimljivi predmeti
Foto: Youtube/Screenshot

Reč je o brendovima Player's Navy Cut, Woodbine i Piccadilly. Veruje se da su ove predmete odbacili dvorjani kraljice Viktorije.

Deo novina Evening Standard pronađen je u sobi ispod apartmana kraljice Elizabete II. Tu su i pisma četvrtog grofa od Česterfilda koje je napisao svom nasledniku.

Kraljevska porodica objavila je video i fotografije radova i otkrivenih predmeta. Saopšteno je da su ih pronašli radnici tokom renoviranja električne i vodovodne mreže koja nije menjanja od 1950-ih godina.

Radovi su počeli u aprilu prošle godine, a biće okončani 2027. godine. Ovo je veliki poduhvat jer palata ima 775 soba, 1.514 vrata i 760 prozora. Troškovi renoviranja iznose 418 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: