Amerikanac prošetao Zagrebom i naveo razlike između Hrvata i Srba

Amerikanac, koji je 2010. godine u Srbiju došao na odmor od dve nedelje i toliko se zaljubio u našu zemlju, odlučio je da se ovde preseli, posetio je Zagreb i iz svoje perspektive opisao razlike i sličnosti između Hrvata i Srba.

Život

Izvor: index.hr

Nedelja, 21.01.2018.

08:10

Amerikanac prošetao Zagrebom i naveo razlike između Hrvata i Srba
Foto: YouTube Screenshot

Čarls Kater na svom Jutjub kanalu redovno izveštava iz Srbije i Amerikancima koji ga prate pruža uvid u svakodnevni život na drugom kraju sveta.

Tokom života u Srbiji posetio je Hrvatsku više puta, a razgovarao je sa studentima u Zagrebu i Osijeku.

Za njega, ljudi iz ove regije su istog mentaliteta - "ljubazni, gostoljubivi i prijatni". Kaže da je stekao utisak da su problem starije generacije, kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji.

Kao problem svih zemalja bivše Jugoslavije koje je posetio naveo je korupciju, s obzirom na to da je iste stvari slušao od studenata u više zemalja.

Neprijatno ga je iznenadilo i koliko je Osijek prazan uveče, ali i to što u Zagrebu nije mogao da nađe menjačnicu, kao ni kinesku radnju.

Uporedio je i sitne razlike u jeziku, a pozitivno ga je iznenadio manji broj kladionica u odnosu na Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: