Odao je detalj na fotografiji: Selfi na Fejsbuku otkrio ubicu

Dvadesetjednogodišnja Kanađanka Čejen Rouz Antoan osuđena je u ponedeljak na sedam godina zatvora zbog ubistva najbolje prijateljice Britni Gargol.

Život

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

18:45

Default images

Tako je okončan slučaj u kojem je policija do počinioca došla zahvaljujući dve godine staroj fotografiji, koja se sve vreme nalazila na Fejsbuku.

Antoanova je od ubistva u martu 2015. godine slobodno šetala ulicom, ali ju je zajednički selfi, snimljen nekoliko sati pred ubistvo, na kraju koštao slobode.

Istražitelji su na toj fotografiji, nakog vrlo duge istrage, konačno primetili kaiš kojim je žrtva zadavljena - isti onaj koji su pronašli na mestu zločina.

Antoanova je tokom suđenja priznala ubistvo, ali istakla da se ne seća samog čina, s obzirom na to da su Gargol i ona uoči fatalne svađe previše popile.

Uprkos tome što je grupa korisnika poslala zahtev za uklanjanje fotografije, Fejsbuk je to odbio, uz obrazloženje da objavljeni selfi ne krši pravila te društvene mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: