- Vesti -

Dubai: Zbog jedne poruke na Votsapu završio iza rešetaka

Britanac koji radi u Dubaiju proveo je tri nedelje u zatvoru zbog ljutite poruke sumnjivom prodavcu polovnih automobila, koji ga je navodno oštetio za 6.476 evra.

Izvor: news.com.au
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Golf, koji je po toj ceni kupio 29-godišnji Jasin Kilik, ubrzo se pokvario, a muškarac je saznao da je malo pre toga automobil klasifikovan kao otpad.

Besan zbog tog saznanja, Kilik je poslao poruku prodavcu putem Votsapa (WhatsApp).

"Kako možeš mirno da spavaš noću, znajući da 'dereš' ljude?", napisao je.

Jasin je uhapšen nakon što se muškarac požalio policiji.

Nakon što je u zatvoru proveo tri nedelje, izbačen je iz zemlje.

"Prošao sam kroz pravu noćnu moru. U zatvoru su vladali užasni uslovi. Bili su izuzetno neprijatni prema meni - a sve zbog jedne poruke", rekao je.

Jasin i njegova žena Robin sada su bez posla i bez kuće.

"Ujedinjeni Arapski Emirati imaju neke od najstrožih krivičnih zakona na svetu po pitanju sajberkriminala. Ljudi mogu da prekrše ove zakone čak i na teritoriji van Dubaija", izjavio je Rada Stirling iz grupe "Osuđeni u Dubaiju".

"Ko god nekome u Dubaiju putem nekog od elektronskih medija uputi kritiku ili žalbu, postaje predmet policijske istrage. Ukoliko osoba bude osuđena, slede novčana ili zatvorska kazna", rekao je.

Jasin je, osim služenja zatvorske kazne, platio i novčanu kaznu u iznosu od 1.335 evra.

Britansku ambasadu nazvao je "beskorisnom".

Vesti

"24 minuta": Emisija koja je ostala bez stolice...

Kultna emisija "24 minuta sa Zoranom Kesićem" i ove subote se, na svoj način, bavila aktuelnim temama naše svakodnevice: stolicom iz Skupštine, nestalim novinarom, otvaranjem fabrike, Ši... pardon - Švajcarcima... Ukoliko ste propustili da pogledate 143. epizodu, poslednju u ovoj sezoni, u premijernom terminu, Kesića i njegove goste, kao i svakog ponedeljka, možete pogledati na našem sajtu.

Vesti ponedeljak 25.06. 14:15 Komentara: 0

Kada kažemo leto mislimo na…

Leto je zvanično počelo! Sa njegovim dolaskom svaki dan deluje kao praznik, a prva pomisao većine nas, kada je leto u pitanju, je Grčka, more, sunce, prelepe plaže, dobro poznato gostoprimstvo lokalnog stanovništva i nezaobilazna grčka kuhinja.

Vesti ponedeljak 25.06. 13:44 Komentara: 0
strana 1 od 3871 idi na stranu