"Žene su zadovoljne kad im se muškarci udvaraju"

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni ocenio da je "prirodno da su žene zadovoljne kada im se muškarci udvaraju", komentirišući reakciju stotina žena u Francuskoj, među kojima je glumica Ketrin Danev, koje podržavaju slobodu muškaraca da udvaraju suprotnom polu.

Život

Izvor: B92, Ansa, Hina

Četvrtak, 11.01.2018.

23:14

GettyImages

"Prirodno je da su žene zadovoljne kada im se muškarci udvaraju. Meni to nije običaj, jer se žene uvek meni udvaraju", izjavio je on na italijanskom kanalu Rai Uno.

"Važno je da udvaranje ostane u elegantnim okvirima", dodao je Berluskoni (81), poznat kao "nepopravljivi zavodnik", ljubitelj mladih i lepih žena.

On je u četvrtak bio pozvan u jednu političku emisiju, budući u Italiji traje kampanja za parlamentarne izbore.

Berluskoni je komentarisao objavu stotinak Francuskinja, među kojima su bile naučnice, književnice i glumice, objavljenu u utorak u listu Le Mond. Potpisnice su u tekstu istakle da je silovanje zločin.

"Ali naporno ili nespretno udvaranje nije zločin, kao što ni laskanje nije mačistički napad", navele su one.

Pravo muškaraca na "udvaranje" ženama je ključni deo seksualne slobode, smatraju potpisnice teksta, koje ocenjuju kao "puritanizam" feminističku kampanju pokrenutu nakon optužbi na račun američkog filmskog producenta Harvija Vajnštajna za višedecenijsko seksualno zlostavljanje žena.

Berluskonija je, inače, skonost ka mladim i lepim ženama, u aferi "Rubigejt", stajala prvostepene presude na sedam godina zatvora. Sud ga je teretio za zloupotrebu ovlašćenja i učešće maloletničkoj prostituciji, ali ga je Vrhovni sud 2015. oslobodio optužbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: