U Americi umiru ajkule, voda se ledi u padu /VIDEO

Širom SAD, osim jugozapadnih država, ova novogodišnja noć biće hladnija nego obično, javlja Si-En-En i navodi primere zbog kojih će mnogi Amerikanci umesto uživanja u proslavi na otvorenom morati da potraže sklonište od arktičke hladnoće.

Život

Izvor: Tanjug

Subota, 30.12.2017.

16:21

U Americi umiru ajkule, voda se ledi u padu /VIDEO
Foto: Tanjug/Peter Pereira/Standard Times via AP

Navodi se da u saveznoj državi Masačusets pronalaze mrtve ajkule na obali zaliva Kejp kod, a organizacija koja se bavi očuvanjem populacije atlantske bele ajkule saopštila je da su dve uginule ajkule repke nađene u sredu nakon što su se "verovatno tu zalutale zbog šoka izazvanog hladnoćom".

U mestu Internešenel fols u Minesoti, koje u SAD zovu "Nacionalnim zamrzivačem" u sredu ujutru bilo je oko minus 38 stepeni Celzijusa, dok je sledećeg dana u Votertaunu u saveznoj državi Njujork zabeleženo minus 35,5 stepeni Celzijusa, a prethodni ledeni rekord tu je bio za pet stepeni manje.
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II
Nije ledeno samo u SAD, što je dokazala jedna od korisnica Tvitera u Kanadi postavivši na ovoj društvenoj mreži sliku prozorskog stakla koje je puklo od hladnoće, uz komentar da ce "čulo kao pucanj iz pištolja".

Si-En-En prenosi da je na Tviter postavljen i video snimak momka iz kanadskog grada Vinipega koji napolju baca vodu iz šolje koja se ledi u vazduhu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: