Prilikom napada divlje životinje ovi trikovi će vam spasiti život

Tajni trikovi za preživljavanje napada divljih životinja su otkriveni, a neke zanimljive fore koje vam mogu spasiti život će vas sigurno iznenaditi.

Život

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

10:33

Prilikom napada divlje životinje ovi trikovi će vam spasiti život
foto: screenshot/youtube

Snimak koji je objavljen na Jutjubu prikazuje 13 trikova koji vam mogu spasiti život pri napadu divlje životinje.

U slučaju ajkula najbolji način da ne dođe do napada jeste da izbegnete da krv ili urin dođu u dodir sa vodom. Takođe, savet je da ne okrećete leđa pri susretu sa ajkulom i da ne plivate panično.
foto: screenshot/youtube
Iako se često ne smatraju opasnim, kenguri i te kako mogu da napadnu ako procene da su ugroženi tako što će vas direktno udariti nogama. Najbolji način da ih izbegnete jeste da se jednostavno klonite njihove teritorije. Ako do susreta pak, dođe najefikasniji način da počnete da kašljete. Kenguri to smatraju znakom bolesti i najverovatnije vas neće napasti u strahu od zaraze.
foto: screenshot/youtube
Susret sa lavom je sigurno nešto najstrašnije što možete doživeti, a direktan kontakt očima i dizanje ruku u stavu da ste veći od njega samog može sprečiti napad. Takođe, počnite da vičete samouverenim glasom jer je to ono što lavove najviše plaši – da je neko veći i moćniji od njih.
foto: screenshot/youtube
Pri susretu sa slonom ako je njegova surla uvijena i ako su uši povučene unazad, to je siguran znak da se sprema za napad. Pronađite nešto što će biti barijera između vas i slona i sklonite se iza toga, makar bio običan kamen u pitanju.
foto: screenshot/youtube
Zbog neobične pozicije očiju, napad krokodila najbolje možete izbeći ako počnete da pravite veliku buku i počnete da trčite cik-cak. Ukoliko ga primetite tokom plivanja, nemojte da talasate previše, već se umirite.
foto: screenshot/youtube
Predrasuda je da zmije napadaju same. Naprotiv, one nisu neprijateljski nastrojene prema ljudima, a čak 80 odsto ujeda događa se dok čovek pokušava da je uhvati. Brzo podignite jednu nogu. Ako je do ujeda došlo, ne radite ono što rade u filmovima (isisavaju otrov) već isperite ranu svežom vodom i stegnite je što više.
foto: screenshot/youtube
Medvedi prilično retko napadaju ljude, ali vaše ponašanje može da vam odredi dalju sudbinu. Ne trčite! Ako budete trčali, posmatraće vas kao plen. Medvedi mogu razviti brzinu od 30 milja na sat. Lezite na zemlju i savijte se u položaj fetusa. Rukama pokrijte vrat. Pretvarajte se da ste mrtvi. Medved će vas prevrtati nekoliko puta, ali nemojte paničiti.

U nastavku pogledajte još trikova kako da izbegnete napad divlje životinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: