Ovako bi izgledala Zemlja kada bi istekla voda iz okeana / VIDEO

Ako ste se ikada pitali kako bi Zemlja izgledala kada bi neko povukao imaginarni čep na dnu okeana, IFL Science ima odgovor.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

11:45

Ovako bi izgledala Zemlja kada bi istekla voda iz okeana / VIDEO
Foto: YouTube screenshot

Pitanje "Šta bi se dogodilo kada bi se na dnu Marijanskog rova otvorila rupa od 10 metara?" prvi put je postavljeno pre nekoliko godina u knjizi "What If?: Serious Scientific Answers to Absurd Hypothetical Questions".

Za sve one koji su bežali sa časova geografije, Marijanski rov je najdublja tačka u okeanu, koja se nalazi u zapadnom delu Pacifika, istočno od Marijanskih ostrva.

Koristeći različite naučne izvore i Bernulijevu jednačinu za merenje protoka nestišljivih fluida, korisnik Redita po imenu Vinnytsia napravio je zanimljivu animaciju koja daje odgovor na ovo pitanje.

Kako to izgleda, pogledajte u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: